1 min. čitanja

ROGOZNICA OPET BIRA Prijevremeni izbori za općinskog načelnika

ROGOZNICA OPET BIRA Prijevremeni izbori za općinskog načelnika
Foto: Boris Kačan

ROGOZNICA – U općini Rogoznica, u Šibensko-kninskoj županiji – održavaju se prijevremeni izbori za općinskog načelnika, nakon što je sredinom studenoga netom izabrani HDZ-ov načelnik Marijo Mladinić – dao ostavku. S funkcije se povukao iz osobnih razloga, pola godine nakon što je izabran. U načelničku fotelju sada želi sjesti šestero kandidata, dvoje više nego na svibanjskim izborima lani. Pravo glasa ima oko dvije i pol tisuće birača, a glasati mogu na 7 biračkih mjesta.

Do 11,30 sati svoje pravo glasa iskoristilo je 380 birača, odnosno 14,87 posto. Usporede radi, u prvom krugu redovnih izbora u svibnju 2021. godine izlaznost je bila 20,12 posto, piše HRT.

Kandidirali su se Ivana Lovrić (Most, Domovinski pokret) i Anita Živković (HDZ) te SDP-ov Duje Živković i trojica nezavisnih, odnosno kandidati grupe birača, Marko Vidović, Joško Živković i Ljubo Županović.

Troje od njih šestero, Ivana Lovrić, Joško Živković i Ljubo Županović, za načelničku dužnost natjecali su se na redovnim lokalnim izborima u svibnju prošle godine, a najuspješniji je bio Županović koji je sa HDZ-ovim Mladinićem ušao u drugi krug, no u konačnici je HDZ-ov kandidat pobijedio.

Dužnost načelnika Mladinić je obnašao manje od šest mjeseci, a ostavku je obrazložio osobnim razlozima.

Birači svoje pravo mogu ostvariti na sedam biračkih mjesta koja će, kao i na svim drugim izborima, biti otvorena od 7 do 19 sati.

– Izbori za sada protiču uredno. Odaziv će kasnije biti veći uz poštivanje svih epidemioloških mjera – govori Antonija Goleš, predsjednica biračkog odbora na biračkom mjestu br. 2.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Načelnik općine Rogoznica iznenada podnio ostavku!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.