2 min. čitanja

ČEMU ŽURBA? Vojnici hitno pozvani natrag na brod, USS Harry S. Truman uskoro napušta Split

ČEMU ŽURBA? Vojnici hitno pozvani natrag na brod, USS Harry S. Truman uskoro napušta Split
Foto: Nikola Brboleža

SPLIT – Nakon što se premijer Andrej Plenković s tri ministra danas iskrcao s američkog nosača aviona USS Harry S. Truman koji je usidren u Bračkom kanalu, nastala je uzbuna. U pola dana, bez riječi objašnjenja, vojnicima koji su bili na odmoru u Splitu stigla je obavijest da – nema više razgledavanja.

Morali su, kako se čini, odmah natrag na brod.

– Njima se digla, mislim da su rekli plava zastava i dobili su upute da se hitno upute natrag prema brodu. Već im je skraćen boravak, trebali su ostati tu do sutra, ali im je skraćeno do večeras u 8. Sada su naglo dobili poziv da se moraju odmah vratit na brod. Ja sam bio s njima na cjelodnevnoj turi, odradili smo 4 sata te ture i oko podne je bilo kad su dobili poziv da se moraju vratiti. Sa mnom je bio jedan njihov oficir i on je inzistirao da se direktno vratimo na brod, znači bez ikakvog zaustavljanja, direktno na brod.

Nije više bilo ni govora o ičemu, vidio sam samo mrke face i rekli su da moraju natrag na brod. Ne znamo zašto, ali kako su trenutno zaduženi za čuvanje mira na Sredozemlju, očito moraju krenuti prema Ukrajini. Ovo im je trebao biti odmor, a očito sad idu prema Ukrajini. Bili su slobodni tri dana, ja s njima do danas nisam imao ništa, a danas sam imao grupu ljudi na turi. Pretpostavljam da će umjesto u kasnovečernjim satima, isploviti ranije danas – kazao je vodič za Dalmaciju danas.

Foto: Vlada RH

Jesu li američki vojnici zaista u žurbi i hoće li isploviti ranije od predviđenog?

Danas je ta skupina imala i dogovoren ručak, međutim – tamo nikad nisu došli.

– Čeka sam ih kao domaćin, radio sam peku, ostalo je spize za deset ljudi. Ima bit da je neko sranje, čim su ih pozvali hitno natrag – ispričao je Dalmaciji danas Splićanin koji je bio zadužen za gastronomski dio.

E sad, brod je i dalje usidren između Splita i Brača, a jesu li američki vojnici zaista u žurbi i hoće li isploviti ranije od predviđenog, ostaje nam za vidjeti kroz koji sat.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Plenković sišao s ‘Trumana’ pun dojmova: “Posjet je dokaz kvalitete strateških odnosa Hrvatske i SAD-a”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.