2 min. čitanja

Grad Poreč, Turistička zajednica i Plava Laguna još četiri godine u Hrvatskoj olimpijskoj obitelji

Grad Poreč, Turistička zajednica i Plava Laguna još četiri godine u Hrvatskoj olimpijskoj obitelji
Foto: Grad Poreč

POREČ – Grad Poreč-Parenzo, TZ Poreč i Plava Laguna potpisali su krajem prošlog tjedna novi četverogodišnji ugovor kojim su postali Zlatni član Hrvatske olimpijske obitelji. To znači da će osim marketinške suradnje do kraja 2025. godine, Plava Laguna, Grad Poreč i TZ Grada Poreča biti predstavljeni i u Hrvatskoj kući na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, kao i na posebnoj prezentaciji hrvatske turističke ponude na Europskim igrama u Krakovu (Poljska) u ljeto 2023. godine.

S druge pak strane, Poreč će i dalje biti domaćin nacionalnim selekcijama sportaša u njihovim pripremama i natjecanjima te velikim svjetskim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odobra s partnerima, kao i za druge sportske manifestacije.

– Ponosni smo što smo dio zlatnog članstva Hrvatske olimpijske obitelji. Plava Laguna uvijek je okrenuta sportu i sportašima. Osim sjajnih uvjeta u našim hotelima, raspolažemo odličnom infrastrukturom, od nogometnih terena, sportskog centra, igralištima za tenis, odbojku. Sve ono što je sportašima potrebno za ozbiljne pripreme i natjecanja. Ponosni smo što su u posljednjih nekoliko godina bili domaćini brojnim europskim i svjetskim natjecanjima, npr. onima u karateu, streličarstvu, taekwondou i judu, uz brojne profesionalne sportaše na pripremama, te rekreativna sportska događanja – istaknuo je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

– Poreč, kao grad sporta, već je godinama omiljeno mjesto za pripreme i natjecanja brojnim sportašima, a među njima i olimpijcima. Drago mi je da sportu u našoj sredini pristupamo ovako- partnerski i planski. Želimo svojim sugrađanima i gostima osigurati odlične infrastrukturne uvjete, a istovremeno biti prepoznati kao grad koji živi sport cijele godine – rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

– Raduje nas što smo opet dio olimpijske obitelji te ćemo uložiti sve napore i znanja da pružimo svim pojedincima i ekipama vrhunske pripreme u destinaciji Poreč. U pandemijsko vrijeme je jedino sport pokazao „žilavost“ i otpornost pa je Poreč posljednje dvije godine ugostio brojne sportske manifestacije regionalnog, nacionalnog, ali i međunarodnog karaktera. Hvala HOO-u na ukazanom povjerenju – naglasio je direktor TZ Poreč Nenad Velenik.

– Izuzetno smo ponosni na nastavak ove suradnje jer jedinstven je slučaj da jedan grad, a ne samo gospodarski subjekti u njemu, bude partner nacionalnog olimpijskog odbora. Oduševljeni smo uvjetima koje naši sportaši i sportašice imaju za vrijeme priprema, kao i na prestižnim međunarodnim natjecanjima u Poreču, a to se ponajprije odnosi na vrhunske smještajne kapacitete i sportsku infrastrukturu. Vidljivo je i kroz broj noćenja da je Poreč sportašima omiljena pripremna i natjecateljska destinacija. Sigurni smo da će tako biti i u budućnosti te zahvaljujem našim partnerima na novom zajedničkom iskoraku za dobrobit hrvatskog sporta i turističkih potencijala grada Poreča – poruka je predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.