1 min. čitanja

U Rovinju se organizira besplatna radionica o održivom turizmu

U Rovinju se organizira besplatna radionica o održivom turizmu
Foto: Pixabay/Ilustracija

ROVINJ – Grad Rovinj-Rovigno poziva sve zainteresirane sudionike u turizmu na besplatnu radionicu u okviru projekta ConsumeLess Plus, koju zajednički organiziraju grad i Institut za poljoprivredu i turizam.

Održivost u turizmu postaje sve češće spominjana kategorija, ne samo u Hrvatskoj, već diljem svijeta. Kako proizvesti što manje otpada, kako potrošiti što manje energije i rasipati što manje vode – pitanja su kojima se bavi projekt ConsumeLess, a čije radionice su namijenjene smještajnim objektima, kafićima, hotelima, restoranima, trgovinama hranom i rukotvorinama, odmaralištima na plaži i drugim aktivnim sudionicima turističkog sektora koji žele saznati nešto više o ConsumelessMed oznaci.

Projekt Consume-Less sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, programa Interreg Med, a ConsumeLess model već je implementiran na Malti, u Grčkoj, Španjolskoj, Italiji i Albaniji.

Za radionicu koja će se 17. veljače održati na Pučkom otvorenom učilištu u Rovinju, potrebna je prethodna prijava i Covid potvrda, a zbog aktualnih epidemioloških mjera, broj sudionika ograničen je na 25. Radionicu je moguće pratiti i online putem, a sve informacije možete pronaći na web stranici Grada Rovinja.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.