Je li ravnatelj zadarske lučke uprave otišao zbog debljanja imovinske kartice ili izbjegavanja sukoba s Čermakom?

Foto: LU Zadar / Diadora TV / Screenshot

ZADAR – Zašto je ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić podnio ostavku? Mada je sa sjednice Upravnog vijeća odaslano priopćenje na tu temu, time priča nije zatvorena jer Škifićev odlazak nije prestao intrigirati zadarsku javnost ni nakon toga, a novinari su naišli na zid šutnje kojega se ne uspijeva probiti niti „neslužbenim informacijama”. Zadarski.hr donosi zanimljivu analizu slučaja kojeg se, vjerojatno isplati čačkati.

U cijelom ovom slučaju, valja najprije spomenuti da je Škifićev odlazak povezan s najmanje nekoliko iznenađenja i to na različitim stranama. Sada već bivši ravnatelj Lučke uprave, čovjek pod čijim je prvim ravnateljskim mandatom luka Gaženica dobila turskog koncesionara, na novi je mandat izabran prošle godine. Već tada su i Upravno vijeće i Škifić znali da iste te godine ravnatelj puni 65 godina i stječe uvjete za mirovinu, ali tada to nikome nije smetalo.

Zato se čini čudnim da sada, nakon svega nekoliko mjeseci, Upravno vijeće u priopćenju među razlozima Škifićevog odlaska spominje i „stečene uvjete za mirovinu”, kao da je to neko iznenađenje. U potpuno neslužbenim kontaktima može se čuti da su Škifićevim odlaskom bili iznenađeni i u vrhu Zadarske županije i u Upravnom vijeću, pa su mu navodno i zamjerili što su mediji objavili da Škifić podnosi ostavku prije negoli je sjednica Upravnog vijeća završena. Osim toga, zvuči čudno da su članovi UV-a saznali za ostavku tek na sjednici u ponedjeljak, jer je ta informacija kolala Zadrom još od petka.

Čini se, ipak, da je korijen cijele priče u jednom drugom kudikamo važnijem iznenađenju kojega je i Škifiću i Upravnom vijeću priredio ministar Oleg Butković: za nedavnog posjeta Zadru Butković je pred novinarima prokomentirao pravomoćnu sudsku presudu kojom se državi konačno omogućava ulazak u posjed Tankerkomercove marine u gradskoj luci.