2 min. čitanja

STRAŠNO Morski pas napao i usmrtio plivača na popularnoj plaži u Sydneyu

STRAŠNO Morski pas napao i usmrtio plivača na popularnoj plaži u Sydneyu
Foto: Pixabay/Ilustracija

SYDNEY – Novi napad morskog psa dogodio se pokraj popularne plaže Little Bay Beach pokraj Sydneya. Napad je prijavljen danas u 16:35 po lokalnom vremenu nedaleko od plaže Malabar, kod rta Buchan.

Pomorska policija i spasioci pretražili su mjesto događaja i u moru su pronašli ljudske ostatke. Ovo je prvi fatalni napad bijele morske psine u Sydneyu još od 1963. godine, piše The Guardian.

Glasnogovornik hitne pomoći New South Walesa rekao je da unatoč brzom dolasku ekipe hitne medicinske pomoći, nesretnom plivaču nije bilo pomoći s obzirom na stravične ozljede koje je zadobio u napadu velike bijele morske psine.

Svjedok je za The Guardian Australia rekao da je plivača “razderao” morski pas te da je prizor crvenog mora bio stravičan. Drugi svjedok, koji je u to vrijeme lovio ribe s obližnjih stijena, rekao je za ABC da je plivač nosio ronilačko odijelo, da ga je veliki morski pas odvukao pod dasku te da je napad trajao svega nekoliko sekundi.

Jedan od stanovnika obližnjeg naselja kazao je da su nedugo nakon napada nad područje stiglo helikopteri, ali i da su se ljudi i dalje kupali na području gdje je netom prije ubijen plivač.

Plaža Little Bay zatvorena je jer su policajci nastavili pretraživati ​​područje. Gradonačelnik općine Randwick Dylan Parker rekao je da je “apsolutno šokiran” napadom.

– Naša zajednica obožava našu obalu. Izgubiti nekoga na ovaj način je jezivo do srži – rekao je Parker.

Na Youtubeu se pojavio video navodnog napada morskog psa na nesretnog plivača pa vas upozoravamo na uznemirujući sadržaj.

Posljednji smrtni slučaj na nacionalnoj razini dogodio se u zapadnoj Australiji u studenom prošle godine. Inače na području Newcastlea, sjeverno od Sydneya, do Wollongonga južno od glavnog grada New South Walesa postavljena je 51 mreža za morske pse, ali ne da bi spriječila njihov napad, već da bi odvratila životinje od napada na ljude.

No čini se da spomenute mreže čine više štete nego koristi za morski ekosustav, budući da je u posljednjem godišnjem izvješću o mrežama NSW-a utvrđeno kako je u mrežama pronađeno 375 životinja, od čega 40 mrtvih životinja, a uglavnom je riječ o strogo zaštićenim bijelim morskim psima te psima bikovima i tigrovima, koji spadaju i među najagresivnije vrste morskih pasa.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.