Velika Britanija na udaru nove oluje koja im donosi vjetrove od 160km/h

Foto: Pixabay/Ilustracija

Britanska meteorološka služba izdala je crveno upozorenje za dijelove Walesa, gdje će tijekom sutrašnjeg dana udariti nova ciklona s Atlantika – Eunice, druga u svega tjedan dana, a koja bi na jugozapad Velike Britanije trebala donijeti vjetrove brzine do 160 km/h. 

Prognoza nije dobra – očekuje se da će oluja Eunice uzrokovati nestanke struje, štetu na kućama, obalne poplave i prometni kaos. Met Office je za petak izdao žuto upozorenje zbog jakog vjetra, uz mogućnost crvenog upozorenja za neka područja.

Oluja Eunice dolazi svega nekoliko dana nakon oluje Dudley, koja je u glavnom gradu Walesa – Cardiffu – već napravila štetu, prouzročivši nestanke struje, rušenje stabala i prekid željezničkog prometa zbog predmeta koji su pali na tračnice.

Stanovnici Walesa upozoravaju se da sutra ne izlaze van jer će vrijeme biti izuzetno opasno zbog snažnog vjetra i mogućih poplava zbog podizanja razine mora. Sličan scenarij očekuje se diljem jugozapadne obale britanskog otoka. Očekuje se da će oluja Eunice zahvatiti cijeli Wales već noćas oko 3 sata.

J.K.