Mljetski načelnik: “Ništa ne znam o dopremi raketnog sustava, ali priča postaje zanimljiva”

Foto: Dubrovačka televizija / Screenshot

MLJET – Nakon što smo jutros objavili članak o iskrcavanju vojske i raketnog sustava za protubrodske projektile velikog dometa na otok Mljet, oglasio se i načelnik općine Mljet, Đivo Market. 

– Doslovce sam prije jedan sat i ja čuo za dopremu vojne opreme na Mljet. Raspitao sam se kod mještana, potvrdili su mi da je još u srijedu doplovio poseban trajekt. S obzirom da na otoku postoji vojarna u Saplunari, očekujem da su oprema i ljudstvo tamo smješteni – komentirao je za Dubrovački vjesnik načelnik Mljeta Đuro Market vijest o tome kako je na Mljetu desantni brod iskrcao vojsku i raketni sustav velikog dometa.

Na upit jesu li ga iz Ministarstva obrane obavijestili o neuobičajenom iskrcaju, Market kaže:

– Čujte, vojska ima neke teme koje drži u tajnosti, tako da nas nitko nije kontaktirao. Na Saplunari je inače raspoređeno nekoliko vojnika i radarska linija, tako da je to logično mjesto na dopremu opreme, a što je posrijedi ne znam – izjavio je mljetski načelnik.

Market ne želi spekulirati ima li ovaj razmještaj veze s aktualnom ukrajinskom krizom, kaže tek da stvar postaje zanimljiva i da Mljećani svakako očekuju odgovor o tome što je događa u njihovu susjedstvu.

Što se točno zbiva na Mljetu, poslali smo upit Ministarstvu obrane, na koji još uvijek čekamo odgovor.