Na području Rovinja tijekom vikenda održana akcija lova na divlje svinje

Photo: Pixabay

ROVINJ – Prošlog je vikenda u organizaciji Grada Rovinj-Rovigno, Nature Histrice i Lovačkog društva Rovinj-Rovigno održan skupni lov na divlju svinju na području park šume Zlatni Rt, Škarabe i Cuvi prilikom čega je izlučeno ukupno 7 grla divlje svinje.

U lovu je sudjelovalo 29 lovaca i 10 pasa. S obzirom da se radi o vrlo prostranom i osjetljivom području u samom centru grada, velika je pozornost bila posvećena upravo sigurnosnom pitanju kod odvijanja takve aktivnosti. Područje su osiguravali JVP Rovinj-Rovigno, DVD Rovinjsko Selo, Lučka uprava, Maistra d.d., policija i komunalno redarstvo.

Lučka uprava je sa jednim plovilom osiguravala prilaz s morske strane dok je Maistra d.d. dodatno angažirala dva zaštitara koji su osiguravali pristup iz turističkih objekata koji neposredno graniče sa područjem odvijanja lovnih aktivnosti. Slična aktivnost organizirana je prije gotovo četiri mjeseca na području uvale Cuvi nakon koje je zaključeno da se stanište divljih svinja nalazi unutar park šume Zlatni Rt.

Grad nastavlja sa uobičajenim aktivnostima koje se najavljuju svakog tjedna. Pojedinačni noćni lov odvijati će se po već ustaljenom rasporedu i ovog tjedna na širem području Štanjere, Gripola, Kukuletovice, Španidige i Monsene. U planu su i druge aktivnosti koje će biti organizirati do kraja lovne sezone odnosno do dolaska turista i početka glavne turističke sezone.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ: