Umjesto u moru, plastika može završiti kao ukras na nečijem stolu, zidu ili polici

Foto: Letsrecycle

RIJEKA – Udruga Žmergo organizira za učenike osnovnih škola PGŽ-a natjecanje u izradi kreativnih radova ponovnom uporabom otpadne ambalaže. Na taj žele djeci prenijeti poruku solidarnosti prema okolišu kroz smanjenje otpada u svakodnevnom životu.

Ne okolišaj! je natječaj za najbolji kreativan rad (transparent, plakat, zastava, poster, skulptura i sl.), koji je izrađen isključivo od otpada, odnosno prenamjenom i ponovnom uporabom odbačenih predmeta. Svrha natječaja je poticanje mašte i kreativnosti, razvoj vještina ponovne uporabe te osvještavanje djece o važnosti odgovornog postupanja prema okolišu i potrebi brige za zajednicu kroz smanjenje stvaranja otpada.

Natječaj je namijenjen učenicima od 1. do 8. razreda škola s područja Primorsko-goranske županije.

Najbolja “mala” umjetnička djela izrađena ponovnom upotrebom otpada, bit će predstavljena kroz virtualnu galeriju učeničkih radova koja će se objaviti na mrežnim stranicama Udruge Žmergo.

Natječaj se provodi u sklopu projekta “Ne okolišaj! – održivi razvoj u praksi ” u partnerstvu s OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija, OŠ Milan Brozović Kastav, OŠ Čavle, OŠ Trsat i OŠ Ivana Zajca, a uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz bespovratna sredstava u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022.

Rok za prijavu na natječaj je 4. ožujka 2022., a detalji natječaja nalaze se na web stranici Udruge Žmergo.