1 min. čitanja

Umjesto u moru, plastika može završiti kao ukras na nečijem stolu, zidu ili polici

Umjesto u moru, plastika može završiti kao ukras na nečijem stolu, zidu ili polici
Foto: Letsrecycle

RIJEKA – Udruga Žmergo organizira za učenike osnovnih škola PGŽ-a natjecanje u izradi kreativnih radova ponovnom uporabom otpadne ambalaže. Na taj žele djeci prenijeti poruku solidarnosti prema okolišu kroz smanjenje otpada u svakodnevnom životu.

Ne okolišaj! je natječaj za najbolji kreativan rad (transparent, plakat, zastava, poster, skulptura i sl.), koji je izrađen isključivo od otpada, odnosno prenamjenom i ponovnom uporabom odbačenih predmeta. Svrha natječaja je poticanje mašte i kreativnosti, razvoj vještina ponovne uporabe te osvještavanje djece o važnosti odgovornog postupanja prema okolišu i potrebi brige za zajednicu kroz smanjenje stvaranja otpada.

Natječaj je namijenjen učenicima od 1. do 8. razreda škola s područja Primorsko-goranske županije.

Najbolja “mala” umjetnička djela izrađena ponovnom upotrebom otpada, bit će predstavljena kroz virtualnu galeriju učeničkih radova koja će se objaviti na mrežnim stranicama Udruge Žmergo.

Natječaj se provodi u sklopu projekta “Ne okolišaj! – održivi razvoj u praksi ” u partnerstvu s OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija, OŠ Milan Brozović Kastav, OŠ Čavle, OŠ Trsat i OŠ Ivana Zajca, a uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz bespovratna sredstava u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022.

Rok za prijavu na natječaj je 4. ožujka 2022., a detalji natječaja nalaze se na web stranici Udruge Žmergo.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.