Brod koji je prevozio luksuzne automobile i dalje gori na Atlantiku

Foto: Screenshot/Youtube

Teretnjak Felicity Ace, koji je prevozio oko 4000 automobila iz Volkswagen grupe, i dalje gori plutajući Atlantskim oceanom u blizini Azora. 

Požar je teško ugasiti zbog zbog baterija električnih automobila koje se nalaze u vozilima. Iako je posada na vrijeme evakuirana, situacija s požarom i dalje je teška.

– Brod gori s jednog kraja na drugi… sve gori oko pet metara iznad vodene linije”, rekao je kapetan Joao Mendes Cabecas iz luke Hortas.

Osim što veličina požara predstavlja poteškoće, problematična je i veličina plovila zbog čega ga je teško odvući na sigurnu lokaciju gdje bi požar mogao biti ugašen. Na brodu se nalazi tim od 16 ljudi koji kontrolira požar.

Na teren je poslano nekoliko tegljača, a tijekom sutrašnjeg dana na lokaciju bi trebao stići još jedan tegljač iz Rotterdama.

Zasad nije primijećeno onečišćenje mora, priopćili su iz Mitsui OSK Lines Ltd u čijem vlasništvu gorući brod.

Felicity Ace napustio je luku Emden (Njemačka) 10. veljače. Trebao je pristati u Davisvilleu (Rhode Island – Sjedinjene Države), 23. veljače. Vjeruje se da je do požara došlo zbog litijevih baterija električnih vozila koje je prevozio teretni brod. Iako iz Volkswagena zasad ne komentiraju slučaj niti iznos štete, procjenjuje se da je vrijednost automobila na brodu oko 438 milijuna dolara.

 

J.K.

 

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Usred Atlantika buknuo požar na brodu koji je prevozio luksuzne automobile