1 min. čitanja

LAŽNA UZBUNA Obustavljena potraga za mladim Britancem koji vesla preko Atlantika

LAŽNA UZBUNA Obustavljena potraga za mladim Britancem koji vesla preko Atlantika
Foto: Jack Jarvis/Facebook

Američka obalna straža jučer je prekinula potragu za 28-godišnjim britanskim veslačem, nakon što je potvrđeno da se veslačev uređaj koji se pali u slučaju nužde, aktivirao slučajno, otprilike 360 ​​nautičkih milja istočno sjeveroistočno od Portorika.

Britanac Jack Jarvis bivši je britanski vojnik koji pokušava samostalno preveslati Atlantik, od Portugala do Miamija i tako oboriti Guinessov rekord. Ali ne samo to. Jarvisovo putovanje ima humanitarni predznak jer prikuplja novčanu pomoć za britansku udrugu koja daje podršku oboljelima od tumora na mozgu, od čega je umro i njegov obožavani djed kojemu je i posvetio cijelu transatlantsku avanturu.

U nedjelju poslijepodne Američka obalna straža u području San Juana zaprimila je izvješće britanskog pomorskog centra za koordinaciju spašavanja o nelociranom upozorenju EPIRB-a, za koje se uspostavilo da stiže s Jarvisovog plovila. Tada je i zabilježena posljednja poznata pozicija njegovog plovila.

Odmah su alarmirali trgovačke brodove u tom području, a na lokaciju je upućen i zrakoplov Ocean Sentry SAR kako bi pretražio područje. No Jarvisov čamac nedugo nakon toga ponovno je lociran te se ispostavilo da je poziv u pomoć poslan slučajno.

Jarvisov obalni tim u Velikoj Britaniji zahvalio je američkoj obalnoj straži na brzoj reakciji uz poruku.

– Kakva su to bila dramatična 24 sata! Veliko hvala Obalnoj straži Falmoutha što je brzo reagirala na signal, koji se na sreću, pokazao kao lažna uzbuna. To samo pokazuje da nije uvijek jednostavno ploviti po Atlantiku, ali Jack je dobro raspoložen i evo još jednog sjajnog tjedna s još milja – stoji na Jarvisovoj službenoj Facebook stranici.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.