1 min. čitanja

Sud odbio zahtjev koncesionara da se zaustave radovi na Lapadskoj obali

Sud odbio zahtjev koncesionara da se zaustave radovi na Lapadskoj obali
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Grad Dubrovnik odnio je prvu pobjedu u sukobu s koncesionarom marine na Lapadskoj obali, tvrtkom Laguna Trade. Stiglo je, naime, rješenje Općinskog suda u Dubrovniku kojim je odbijen zahtjev navedene tvrtke za određivanjem privremene mjere, odnosno zaustavljanjem radova na projektu rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale.

Ovo je drugi put da je tvrtka koncesionar na pomorskom dobru, Laguna Trade, pokušala zaustaviti radove na ovom javnom projektu, čiji dovršetak jedva čekaju i stanovnici Lapadske obale. Naime, Visoki upravni sud Republike Hrvatske u rujnu prošle godine poništio je privremenu mjeru kojom je Upravni sud u Splitu zabranio Gradu izvođenje radova.

Foto: Grad Dubrovnik

U dubrovačkoj gradskoj upravi uvjereni su da tvrtka Laguna Trade neće tako lako odustati te da će nastaviti koristiti sve dostupne pravne mogućnosti kako bi zaustavili Grad u realizaciji projekta.

– Grad je uvijek spreman za razgovore, ali ne nauštrb stanovnika i njihovih interesa. Ovo je zakonit javni projekt sa zakonitom građevinskom dozvolom što je potvrdilo više sudova i vjerujem da će biti završen unutar ugovorenih rokova – poručio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje) kapitalna je investicija od javnog interesa koje ujedno predstavlja najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina, a projekt je u cijelosti financiran EU i nacionalnim sredstvima, priopćeno je iz Grada Dubrovnika.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.