2 min. čitanja

Mitan Marina u Novom Vinodolskom postaje najveća suha marina u Hrvatskoj

Mitan Marina u Novom Vinodolskom postaje najveća suha marina u Hrvatskoj
Foto: Mitan Marina

NOVI VINODOLSKI – Mitan Marina, sa 160 vezova, nalazi se na istočnom ulazu u Novi Vinodolski, a nakon uspješne protekle ljetne nautičke sezone upravo dovršava još jednu, drugu po redu halu za smještaj brodica u takozvanoj suhoj marini. Obje hale s po 330 četvornih metara i ukupnom mogućnošću smještaja još 160 brodova u grijanim prostorima uvrštavaju ovaj priobalno-kopneni kompleks u jedinstvene marine na hrvatskoj obali Jadrana, javlja Novi list.

Time će postati suha marina sa najvećim prostorom u Hrvatskoj, gdje se pod krovom čuvaju plovila.

U prvoj hali izgrađenoj prije četiri godine, sada je na suhom vezu 80 plovila, pa je upravo zato Mitan Marina odlučila izgraditi još jednu, koja će u funkciji biti od ožujka, čime će ova marina imati čak 6.500 metara četvornih pod krovom, ističe direktor Mitan Marine Tomislav Salopek, piše HRT Radio Rijeka.

Kako se Novi Vinodolski nalazi u Podvelebitskom kanalu, tu su za razliku od drugih dijelova Jadrana i ekstremniji zimski uvjeti, koji se odnose na hladnoću i buru. Zato korisnici usluga suhe marine pod krovom, uz zaštitu od vremenskih neprilika, svoja plovila čuvaju i u grijanom prostoru, prenosi Pomorac.hr.

Foto: Mitan Marina

– Širenje na obali limitirano nam je konfiguracijom terena i lukobranom na izlazu iz marine, ali nam preostaje dobra mogućnost proširenja smještajnih mogućnosti za brodove u suhoj marini na području industrijske zone Novog Vinodolskog, u obližnjoj Vinodolskoj dolini rekao je direktor Mitan marine Tomislav Salopek.

Vlasnik Mitan marine je hrvatski poduzetnik Vanja Špiljak koji živi u Švicarskoj i podupire inicijative što ih aktualno vodstvo marine u Novom Vinodolskom, na čelu s direktorom Salopekom, nastoji ostvariti. A to jest da će Mitan marina nakon skorog otvaranja i druge hale u svojem dijelu takozvane suhe marine biti prva hrvatska nautička luka otvorena za javni promet što će imati jednak broj vezova u moru i na kopnu, po sto i šezdeset, odnosno ukupno 320 mjesta za brodove, u moru i na kopnu.

– Osim ove novosti, skorog otvaranja i druge hale za smještaj brodica na suhom, planiramo izgraditi i još šest novih apartmana u blizini Mitan marine, uz more, u uvali Muroskva, na istočnom ulazu u grad. Apartmani će biti veličine također od po 55 četvornih metra, a ispred će biti uređena betonska plaža i sunčalište – dodaje Tomislav Salopek, potvrđujući kako je posjećenost tih dosadašnjih šest apartmana bila vrlo dobra, i to s polovicom turista iz marine, te polovicom posjeta turista, koji su došli ovamo, u Novi Vinodolski, bez svojih brodica.

Franjo Deranja / Vladimir Jurić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.