1 min. čitanja

TRI DANA ZABRANE PLOVIDBE Na ovom području se vrše vojne vježbe bojevom municijom

TRI DANA ZABRANE PLOVIDBE Na ovom području se vrše vojne vježbe bojevom municijom
Foto: HHI / MORH / Screenshot

ROGOZNICA – Kako je jučer i najavljeno, Hrvatska vojska danas do 17 sati na vojnom poligonu “Zečevo”, Zečevo Rogozničko, provodi aktivnost demonstracijskog bojevog gađanja streljivom produljenog dometa.

Za potrebe provedbe sigurnosnih mjera pri provedbi demonstracijskog bojevog gađanja, Hrvatska ratna mornarica provodi osiguranje zone zabrane plovidbe u akvatoriju Pomorskog vojnog poligona Žirje (LDTR 22) u koordinaciji sa Pomorskom policijom PU Šibensko – kninska i Lučkom kapetanijom Šibenik kao i osiguranje zone zabrane letenja iznad akvatorija Pomorskog vojnog poligona Žirje (LDTR 22) objavom NOTAM-a

Na stranicama Navigacijskih oglasa Hrvatskog hidrografskog instituta objavljen je radio-oglas u kojem su detaljno navedene koordinate zabrane plovidbe, kao i karta, koju možete vidjeti ovdje.

Koordinate su sljedeće: A)43-38,00N 015-50,43E B)43-33,00N 015-57,43E C)43-28,00N 015-56,43E D)43-27,30N 015-37,13E E)43-36,00N 015-33,13E

Na ovom području za vrijeme vježbi zabranjena je plovidba, zadržavanje, ribarenje i sidrenje do 25. veljače, i to od 8 do 17 sati!

Navigacijske oglase možete pronaći OVDJE, a dodatno, pored grafičkih prikaza, odabirom pojedinog radiooglasa na snazi unutar ponuđenih preglednika, uz ostale, prikazuju se dodatni meta podaci o tipu i vrsti oglasa, području i pod području na kojem se odvijaju aktivnosti te broj službene navigacijske karte koje pokrivaju zadano područje.

Navigacijski radiooglasi objavljeni na ovoj stranici koriste se u informativne svrhe te nisu i ne mogu se smatrati službenim podacima za navigaciju i sigurnost plovidbe. Podaci na stranici održavaju se u ažurnom stanju (dodavanjem i poništavanjem navigacijskih upozorenja) svakim radnim danom od 07:30 sati do 15:30 sati.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

ZABRANA PLOVIDBE Vojska najavila demonstracijsko bojevo gađanje na vojnom pogonu “Zečevo”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.