U Poreču lani rođeno gotovo 10% više djece nego godinu ranije!

Foto: Grad Poreč

POREČ – Državni zavod za statistiku objavit će službene podatke o broju rođenih beba u prošloj godini tek sredinom godine, no prema evidenciji naknada koje Grad Poreč isplaćuje za novorođenčad u godini iza nas, u 2021. godini rođeno je 169 beba, što je  gotovo 10% više od 155 naknada koje su dodijeljene za godinu ranije. Svakako treba uzeti u obzir da su brojke često i veće, jer se dio roditelja ne prijavljuje za naknadu za novorođenče.

Osiguravanje dovoljno mjesta u vrtićima i školama bio je jedan o prioriteta porečke gradske uprave u proteklom mandatnom razdoblju, tijekom kojeg su izgrađene i otvorene dvije nove osnovne škole za više od 700 učenika čime je osigurana jednosmjenska nastava za sve.

Dodatno, uređena su ili izgrađena čak tri nova vrtića i jaslica, čime su u svibnju 2021. godine sva djeca bila upisana u vrtiće i jaslice.

– Već danas stižu i novi zahtjevi  potrebu za izgradnjom još jednog vrtića, te aktivno radimo na tom projektu kako bi odgovorili na potrebe – kažu iz Grada Poreča.

I.B.