1 min. čitanja

Kod Umaga eksplodirao projektil raketnog bacača

Kod Umaga eksplodirao projektil raketnog bacača
Foto: Pexels / Ilustracija

UMAG – U eksploziji projektila raketnog bacača nije nitko ozlijeđen, no policija upozorava građane da ne bacaju eksplozivna sredstva u prirodu, već da ih anonimno, bez ikakvih sankcija, predaju policiji

Jučer oko 12.30 sati, prilikom čišćenja zemljišta u Ungariji, došlo je do eksplozije minsko-eksplozivnog sredstva, u kojoj srećom nitko nije ozlijeđen.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako su djelatnici pravne osobe iz Umaga uklanjali i spaljivali grane i smeće te je jedan djelatnik radnim strojem zahvatio projektil ručnog raketnog bacača M-57 koji je bio unutar hrpe smeća. Nakon što je hrpu smeća ispustio na vatru, projektil je eksplodirao.

Kako bi se izbjegli ovakvih događaji i spriječila moguća stradavanja, Policijska uprava istarska ponovno apelira na građane da ne ostavljaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva u prirodi, na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima.

Takva sredstva, bez obzira posjeduju li ih zakonito ili nezakonito, građani mogu predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”. Sredstva se mogu predati potpuno anonimno, bez ikakvih kaznenih ili prekršajnih sankcija, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Građani ne trebaju takva sredstva donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do slučajnog aktiviranja, već će na njihov adresu po sredstva doći posebno obučeni policijski službenici koji će ih preuzeti na siguran način.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.