Kod Umaga eksplodirao projektil raketnog bacača

Foto: Pexels / Ilustracija

UMAG – U eksploziji projektila raketnog bacača nije nitko ozlijeđen, no policija upozorava građane da ne bacaju eksplozivna sredstva u prirodu, već da ih anonimno, bez ikakvih sankcija, predaju policiji

Jučer oko 12.30 sati, prilikom čišćenja zemljišta u Ungariji, došlo je do eksplozije minsko-eksplozivnog sredstva, u kojoj srećom nitko nije ozlijeđen.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako su djelatnici pravne osobe iz Umaga uklanjali i spaljivali grane i smeće te je jedan djelatnik radnim strojem zahvatio projektil ručnog raketnog bacača M-57 koji je bio unutar hrpe smeća. Nakon što je hrpu smeća ispustio na vatru, projektil je eksplodirao.

Kako bi se izbjegli ovakvih događaji i spriječila moguća stradavanja, Policijska uprava istarska ponovno apelira na građane da ne ostavljaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva u prirodi, na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima.

Takva sredstva, bez obzira posjeduju li ih zakonito ili nezakonito, građani mogu predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”. Sredstva se mogu predati potpuno anonimno, bez ikakvih kaznenih ili prekršajnih sankcija, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Građani ne trebaju takva sredstva donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do slučajnog aktiviranja, već će na njihov adresu po sredstva doći posebno obučeni policijski službenici koji će ih preuzeti na siguran način.

D.G.