1 min. čitanja

POLICIJA PRIVELA DILERA S KRKA Pronašli mu pola kilograma marihuane i hašiša

POLICIJA PRIVELA DILERA S KRKA Pronašli mu pola kilograma marihuane i hašiša
Foto: MUP

KRK – Krčka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Praćenjem stanja i kretanja kriminaliteta na postajnom području te postupajući prema ranijim saznanjima da bi osumnjičenik mogao posjedovati drogu, policijski službenici policijske postaje Krk jučer, 23. veljače su temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci proveli pretrage doma i drugih prostorija te vozila, kojima se koristi spomenuti 26-godišnjak.

Pretrage su provedene  na području Vrbnika na otoku Krka, a rezultirale su pronalaskom i oduzimanjem droge marihuana u ukupnoj količini većoj od 430 grama te oko 50 grama droge hašiš.

Osim marihuane koja se nalazila u više staklenki i nekoliko plastičnih vrećica te nekoliko grumena droge cannabis-smola tzv. hašiš, od osumnjičenika su oduzete i digitalne vage  i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom droga.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni 26-godišnjak pronađenu drogu neovlašteno posjedovao u namjeri daljnje prodaje, radi čega je i kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.

Također, utvrđeno je kako je nekoliko mjeseci neprijavljeno boravio na području otoka Krka, a da u zakonskom roku nije regulirao svoje boravište te je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o prebivalištu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.