1 min. čitanja

Ukrajina uputila apel Turskoj: “Zatvorite Bospor i Dardanele za ruske brodove!”

Ukrajina uputila apel Turskoj: “Zatvorite Bospor i Dardanele za ruske brodove!”
Foto: Youtube / Screenshot

Ukrajina je uputila službeni apel Turskoj da zatvori Bospor i Dardanele za ruske brodove.

– Sada je najvažnije podržati Ukrajinu. Apeliram na turski narod i turske vlasti da pomognu Ukrajini. Pozivamo na zatvaranje zračnog prostora, zatvaranje prolaza kroz Bospor i Dardanele za ruske ratne brodove. Turskoj strani je poslan službeni zahtjev – rekao jeveleposlanik Ukrajine u Turskoj Vasyl Bodnar u današnjoj izjavi u veleposlanstvu Ukrajine u Ankari.

Veleposlanik je također pozvao na sankcije Rusiji i njezinoj imovini u Turskoj te na sprječavanje Rusije da zarađuje novac za rat.

– Važna nam je vojna potpora za obranu, financijska i humanitarna potpora. Pozivam u pomoć one građane Ukrajine koji se trenutno nalaze na teritoriju Turske i trebaju dodatnu pomoć i zaštitu – rekao je veleposlanik.

Goran Vojković: Zašto američki nosači zrakoplova ne smiju u Crno more?

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin je jučer odlučio provesti specijalnu vojnu operaciju za “zaštitu Donbasa”. Državna granica Ukrajine napadnuta je u regijama Lugansk, Sumy, Harkov, Chernihiv i Žitomir.

Rusija je napala Ukrajinu ujutro 24. veljače i započela rat, a u cijeloj Ukrajini od 05.30 sati uvedeno je izvanredno stanje.

Konkretno, ruske trupe ispalile su projektile na aerodrome u Borispilu, Ozernom, Kulbakinu, Čugujevu, Kramatorsku, Černobajevki, kao i na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine.

Državnu granicu Ukrajine s Rusijom i Bjelorusijom napale su ruske trupe koje podržava Rusija. Ruska oklopna vozila prekršila su ukrajinsku granicu u regijama Černihiv, Sumy, Lugansk i Harkov. Osim toga, napadi se odvijaju s privremeno okupiranih područja Donjecke i Luganske oblasti te iz tzv. Autonomne Republike Krim.

Predsjednik Vladimir Zelenski pozvao je svijet da uvede sve moguće sankcije ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i spasi Ukrajinu i cijeli demokratski svijet.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

RUSIJA NAPALA UKRAJINU Granatiraju više gradova, izvršili i desant s mora!
AUDIO Ruske trupe prijete graničarima na ukrajinskom otoku: “Šanse za preživljavanje ravne su nuli!”
RADAR GA NE VIDI Misteriozni odjel ruske vojske razvio je novo i navodno najubojitije svjetsko oružje
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.