2 min. čitanja

Ruska vojska ušla u Kijev – Građani pozvani da ih gađaju Molotovljevim koktelima

Ruska vojska ušla u Kijev – Građani pozvani da ih gađaju Molotovljevim koktelima
Foto: Ruski tenk na ulicama Kijeva/Twitter

KIJEV – Rusko ministarstvo obrane objavilo je kako su njihove snage ušle u glavni grad Ukrajine. Na ulicama Kijeva čuju se detonacije, a građani su od sinoć u skloništima. Dio stanovnika Kijeva noć je proveo na peronima podzemne željeznice.

Kaos, tuga, jad i bijeda – tako se ukratko može opisati ono što se od jučer ujutro događa u Ukrajini, nakon što je Rusija krenula u oružani napad na susjednu zemlju. Cijelu noć iznad Kijeva su odjekivale eksplozije, a društvenim mrežama šire se snimke noćašnjeg ruskog bombardiranja glavnog grada Ukrajine.

Ukrajinske obrambene snage pozvale su putem twittera sve civile, bez obzira na dob, da se pridruže borbi te da pripreme Molotovljeve koktele.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je kako je dosad poginulo više od 130 Ukrajinaca, navodno i više od 50 Rusa, što je ruska strana opovrgnula. U međuvremenu, rusko ministarstvo obrane izdalo je priopćenje u kojem tvrdi da njezini vojnici drže nuklearnu elektranu u Černobilu kako bi je “zaštitili od nacionalističkih skupina i drugih terorističkih organizacija”.

Rusiji iz sata u sat stižu nove sankcije pa joj je tako oduzeto finale Lige prvaka, koje će se igrati u Parizu. Oglasila se i UEFA, čiji je izvršni odbor odlučio da će ruski i ukrajinski klubovi i reprezentacije koje se natječu u Uefinim natjecanjima do daljnjega domaće utakmice igrati na neutralnim terenima.

Rusija je, pak, zabranila ulazak u svoj zračni prostor svim putničkim zrakoplovima koji su povezani s Velikom Britanijom. Odgovor je to na odluku Ujedinjenog Kraljevstva da spriječi vodećeg ruskog avioprijevoznika Aeroflota da sleti u Britaniju, nakon ruske invazije na Ukrajinu.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.