1 min. čitanja

Ovršena tvrtka Razvoj golf – Tvrđavu Imperijal moraju bez odgode predati gradu

Ovršena tvrtka Razvoj golf – Tvrđavu Imperijal moraju bez odgode predati gradu
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Trakavica oko povrata tvrđave Imperijal pod upravu Grada Dubrovnika ide dalje. Općinski sud u Dubrovniku odredio je ovrhu društvu Razvoj golf d.o.o., koja je dosad odbijala predati spomenuti objekt gradu.

Iz gradske uprave su priopćili kako je prema rješenju o ovrsi od 25. veljače, tvrtka Razvoj golf d.o.o. dužna, bez odgode, osloboditi navedenu nekretninu od osoba i stvari te je predati u posjed Gradu Dubrovniku.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je krajem siječnja pokrenuo na dubrovačkom Općinskom sudu ovršni postupak nad tvrtkom Razvoj golf d.o.o. radi predaje u posjed tvrđave Imperijal na Srđu, a koja je bila predmet ugovora o koncesiji raskinutog 4. lipnja 2020. godine. Grad je prethodno mirnim putem od navedenog društva zatražio povrat nekretnine u posjed, no bez uspjeha. Stoga je kao idući pravni korak pokrenut ovršni postupak.

Iz grada tvrde da su ovim sudskim rješenjem zaštićeni interesi Grada te je otvoren put prema obnovi i rekonstrukciji tvrđave koja predstavlja simbol herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.