1 min. čitanja

Divlje deponije oko Vele Luke snimat će kamere

Divlje deponije oko Vele Luke snimat će kamere
Foto: Facebook

VELA LUKA – Divlja odlagališta otpada problem su koji muče gotovo svaki kutak Hrvatske. Za nastajanje istih krivi su, rekli bismo, neinteligentni pojedinci koji ne shvaćaju da su oni odgovorni za taj isti otpad, a ne priroda, biljke i životinje. Zamislite sad kako je otočanima koji žive s takvim pojedincima koji ovakvim postupcima zapravo govore da ih je baš briga za okoliš u kojem žive.

Problem je to koji muči i Velu Luku, čija je načelnica Katarina Gugić odlučila tome stati na kraj. Na svom službenom Facebook profilu objavila je kako općina ozbiljno razmišlja o postavljanju kamera na lokacije koje su hot spot za mještane ovisne o bacanju vlastitog otpada u prirodu.

– Za ništa nam novi sanirani deponij, reciklažno dvorište, komunalna vozila, spremnici i sve ostalo što radimo da učinimo Luku čišćom ako među nama ima pojedinaca koji su spremni mrtvi – hladni u prirodu iskrcati otpad. Pokupili smo što su bacili i isto tako, poučeni dosadašnjom praksom, namjeravamo određene lokacije opremiti s nadzornim kamerama, ali to nije ni cilj ni rješenje – poručila je Gugić.

Podsjeća da pravo korištenja reciklažnog dvorišta Vela Luka imaju građani Općine Vela Luka, odnosno korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada, kao i da je korištenje usluga reciklažnog dvorišta besplatno.

– Otpad ne nestaje, ali postoje načini kako ga zbrinuti. Nadam se da će više ubuduće raditi savjest nego kazne i nadzorne kamere – napisala je načelnica Općine Vela Luka.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.