2 min. čitanja

Dva zlata i bronca za Jedriličarski klub Vegu

Dva zlata i bronca za Jedriličarski klub Vegu
Foto: JK Vega

SPLIT – Protekli vikend jaka bura stvarala je probleme po cijeloj Hrvatskoj, pa je tako spriječila jedriličare da zajedre u Puli na 16. Memorijalu Zlatana Pečenkovića, regatu koju organizira jedriličarski klub Vega. Više sreće imali su jedriličari u Splitu, gdje se održavala Velika nagrada Mornara, jedna od jačih regata za klasu ILCA u našem kraju.

Stotinjak jedriličara iz cijele Hrvatske je tako od 25.-27. veljače zabijelilo akvatorij ispred Splita. Jak vjetar radio je probleme i u Splitu, pa uvjeti nisu bili najidealniji. Dva dana se zbog prejakog vjetra nije jedrilio, već čekalo na kopnu, tek su treći dan jedriličari isplovili iz luke i uspjeli odjedriti dva plova (jedrenja). U klasi ILCA 4 najbolje su se snašli Tedi Leonardelli i Lea Rakovac iz pulske Vege. Tedi je sa dva prva ulaza u cilj uvjerljivo pobijedio regatu.

Foto: JK Vega

– Do zadnjeg trena nismo znali hoćemo li ići na more ili ne. Na kraju nas je regatni ipak zvao i presretan sam što jesu. Prvi plov sam odjedrio skoncentrirano i fokusirano te sam uspio ući prvi u cilj. Drugi plov sam već osjećao presing da ne bi negdje pogriješio zato sam dodatno stisnuo zube i pokazao svima da ja to mogu i ponovno sam u cilj ušao prvi – s osmijehom na licu rekao nam je Tedi, pobjednik regate.

Osim Tedija slavile su i njegove klupske kolegice Lea Rakovac te Katja Rabak u ženskoj konkurenciji. Lea je bila zlatna, a Katja brončana. Lei je za dlaku izmaklo postolje u ukupnom poretku, pa je tako regatu završila na 4. mjestu, a Katja na 8. mjestu. Vito Fili, također iz pulske Vege regatu je završio na 16. mjestu.

Za mlade jedriličare u klasi ILCA nema odmora, jer ih čekaju još dvije vrlo važne regate. Već za dva vikenda idu na Mali Lošinj na još jednu kriterijsku regatu, te onda krajem travnja imaju državno prvenstvo, čiji će domaćin biti jedriličarski klub Vega.

Nina Hinić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.