2 min. čitanja

Dodatno pojasnili projekt obnove hvarske Pjace

Dodatno pojasnili projekt obnove hvarske Pjace
Foto: Grad Hvar

HVAR – Potaknuta kritikama koje se šire društvenim mrežama na račun obnove glavnog hvarskog trga, gradska uprava ponudila je detaljnije informacije o navedenom projektu.

Ističu kako posljednje dvije godine aktivno i temeljito rade na tri povezana infrastrukturna projekta koji bi u narednim godinama trebali infrastrukturno povezati područje od samog ulaza u grad, duž državne ceste (DC116), preko Dolca i Pjace do Arsenala. Izvođenje navedenih radova zahtijevat će, kažu, demontažu kamena s hvarske Pjace budući da bi se ispod iste, nakon arheoloških istraživanja, trebao smjestiti cijeli jedan ”infrastrukturni grad”.

Foto: Grad Hvar

Posebno naglašavaju da će svaki valjani demontirani kamen s trga biti adekvatno skladišten i vraćen na hvarsku Pjacu.

No izvjesno je, tvrde, da dobar dio demontiranog kamena više neće biti upotrebljiv, a potrebno će biti ukloniti i asfalt sjeverno od katedrale, kao i neadekvatne kamene ploče na sjevernom dijelu Pjace (ispod postojećih ugostiteljskih objekata, ljekarne i dr.).

– Svim projektima pristupamo stručno i temeljito, a naročito uređenju glavnog gradskog trga, najznačajnijeg javnog prostora u našem gradu! Upravo je iz tog razloga postavljen uzorak kako bi na vrijeme zajednički donijeli odluku o vrsti kamena koja će biti postavljena na dijelovima Pjace gdje neće biti moguće koristiti postojeći kamen. Također, uzorak nije isto vidjeti u skladištu i direktno, na Pjaci uklopljen s postojećim kamenom. Uzorak nije postavljen na adekvatnu podlogu, kao ni na pravu projektiranu visinu koju uvjetuju padovi zbog oborinske odvodnje te će, kada za to dođe vrijeme, biti demontiran – poručili su iz hvarske gradske uprave.

Također pozivaju sve građane koji imaju bilo kakva pitanja i nedoumice oko ovog projekta da se izravno obrate gradonačelniku i nadležnim službama koji će rado odgovoriti na sva postavljena pitanja vezana uz obnovu Pjace.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.