1 min. čitanja

U tijeku uspostava Laboratorija za proučavanje kamenica na Bistrini

U tijeku uspostava Laboratorija za proučavanje kamenica na Bistrini
Foto: DNŽ

DUBROVNIK – Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji projekta ARGOS kojim će se uspostaviti mrijestilište za kamenice u Malostonskom zaljevu.

Ovo je dio zajedničkog upravljanja aktivnostima održivog ribarstva i akvakulture za zaštitu morskih resursa Jadranskog mora u koje su uključeni hrvatski i talijanski partneri. Osim ulaganja u laboratorij za mrijestilište na Bistrini projektom je predviđena izrada zajedničkih stručnih studija kojima će se unaprijediti sektor akvakulture i ribarstva u Jadranu.

Na sastanku predstavnika Primorsko-goranske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije dogovorena je izrada zajedničkog završnog dokumenta koji će objediniti sve tri županije i koji će biti usklađen s talijanskim partnerima.

Provedba projekta započela je u travnju 2020. godine, a završetak se očekuje sredinom iduće godine. Predstoji raspisivanje javne nabave za specijaliziranu laboratorijsku opremu koja će znanstvenicima sa  Sveučilišta u Dubrovniku koristiti za proučavanje i razvijanje metoda mriještenja europske plosnate kamenice koje su korisne lokalnim školjkarima.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.