1 min. čitanja

VIDEO Uživali u ribarenju pa začuli jeziv zvuk

VIDEO Uživali u ribarenju pa začuli jeziv zvuk
Foto: Screenshot/Youtube

Doživjeti potres poput onog na Baniji ili u Zagrebu ledi krv u žilama. Trenutak je to koji iz čovjeka na površinu izvlači onaj iskonski strah, ali i svojevrsno strahopoštovanje prema silama na koje ne možete djelovati i da želite. Potres na kopnu je traumatičan, na moru je pak – čudan.

Dvojica prijatelja iz SAD-a podijelila su na Tik Toku video koji su prije dvije godine snimili tijekom ribolova na Atlantskom oceanu. Dečki su mirno pecali, kad su u jednom trenutku začuli neobičan zvuk. Bila je riječ o potresu magnitude 4 stupnja po Richteru, s epicentrom udaljenim oko 200 kilometara od njihovog čamca.

– To je baš zemaljsko ludilo. Imao sam prilike dok sam radio u mornarici doživjeti potres na oceanu. Nije dobar osjećaj, naježile su mi se ruke od straha – stoji u jednom od komentara ispod videa.

– Ovo nije potres već buđenje Krakena; Zvuči kao da je stiglo vrijeme za polazak; Meni zvuči kao mlazni zrakoplov; Zar to nije Jumanji? – dio je komentara na račun izbezumljenih lica dvojice amaterskih ribara.

Nešto slično, no puno opasnije doživjela je ekipa naših ronioca u podmorju Paga, na blagdan Svih svetih prije gotovo dvije godine. Dok su provodili podvodno istraživanje područje Zadarske županije pogodio je jači potres, a ronioci su za naš portal ispričali kako su u tom trenutku imali osjećaj kao da je pored ili iznad njih protutnjao veliki trajekt.

Na sreću momci su prošli neozlijeđeni i impresionirani onime što su doživjeli pod morem.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

POTRES POD MOREM Pet ronioca zateklo se na par km od epicentra: “Kao da ste ispod velikog trajekta!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.