1 min. čitanja

Istra na tržište izbacuje novi turistički proizvod

Istra na tržište izbacuje novi turistički proizvod
Foto: Pixabay/Ilustracija

Turistička zajednica Istarske županije i Upravni odjel za turizam Istarske županije, u suradnji sa sustavom priobalnih turističkih zajednica Istre, pokrenuli su razvoj novog turističkog proizvoda po principu održivog i odgovornog razvoja turizma pod nazivom: ”Snorkeling lokacije i karte podmorja”.

Snorkeling je praksa plivanja i ronjenja s opremom, koja uključuje disalicu u obliku cijevi i peraje. U hladnijim vodama, nosi se i ronilačko odijelo. Disalica omogućuje promatranje podvodnih atrakcija na dulje vrijeme s relativno malo truda.

S ciljem što kvalitetnijeg uključivanja svih relevantnih dionika koji će, svaki u okviru svojih nadležnosti, doprinijeti kreiranju i razvoju ovog novog turističkog proizvoda u Istarskoj županiji, u Poreču je nedavno održan okrugli stol na kojem je i službeno predstavljena ova inicijativa.

– Osnovna težnja Istarske županije je održivi i odgovoran razvoj turizma, budući da se radi o moru i podmorju, dakle izuzetno osjetljivom području koje moramo posebno štititi – naglasila je pročelnica UO za turizam Nada Prodan Mraković.

Bez pomno složenog plana nova turistička ponuda nema smisla pa će prva faza projekta uključivati mapiranje i istraživanje istarskog podmorja.

– Projekt je zamišljen da bude interesantan, doživljajno intenzivan te da ima edukativan karakter. TZIŽ je predložila model sufinanciranja projekta zajedno s cijelim ustrojem lokalnih turističkih zajednica, u kojem će TZIŽ sufinancirati s 50 % iznosa po jednu trasu, a preostalih 50 % lokalna turistička zajednica – najavio je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Naglasak cijelog projekta je uspostavljanje odnosa između snorkelinga i očuvanja okoliša, a sve ciljem promocije istarskog podmorja, uz njegovu istovremenu zaštitu, očuvanje i valorizaciju.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.