Mrtav pijan po Starigradu vozio bez vozačkog ispita i u suprotnom smjeru

Foto: Pixabay

STARIGRAD – U Starigradu bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,25 promila vozio u zabranjenom smjeru, a drugi u Zadru bez položenog vozačkog ispita za vrijeme zabrane upravljanja vozilom

Sinoć, 03. ožujka u 23,15 sati, policijski službenici Policijske postaje Obrovac su prilikom nadzora prometa u Starigradu zaustavili 51-godišnjaka kako  upravlja osobnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka, vozeći jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru.

Obavljenim nadzorom vozila i vozača, utvrđeno je kako upravlja Mercedes-om prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola od 2,25 promila.
Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, gdje je zadržan do otrežnjena.

Danas je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Jutros, 04. ožujka u 07,20 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su na ulici Hrvatskog sabora u Zadru zaustavili 35-godišnjaka kako  upravlja osobnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje te u vrijeme dok mu je zbog počinjenih prometnih prekršaja bila izrečena zabrana upravljanja vozilom.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja te je predan u Zatvor u Zadru.