1 min. čitanja

U La Mancheu spašena 202 migranta na putu prema Engleskoj

U La Mancheu spašena 202 migranta na putu prema Engleskoj
Foto: Facebook

Dvjesto dva migranta spašena su u četvrtak u Doverskom prolazu dok su pokušavali preploviti La Manche ne bi li se domogli Engleske, priopćile su francuske mjesne vlasti.

U noći sa srijede na četvrtak i tijekom dana u četvrtak operativno regionalno središte za nadzor i spašavanje (CROSS) Griz-Nez identificiralo je “nekoliko plovila u Doverskom prolazu kojima je trebala pomoć”, priopćila je pomorska prefektura za La Manche i Sjeverno more, prenosi N1.

Jedan je tegljač prvo preuzeo 43 brodolomca. Poslije je u drugim dvjema operacijama izvukao iz mora 56 ljudi. Spasilačka služba je pritekla u pomoć 41 osobi, ophodni brod ratne mornarice spasio je 16 migranata, a carinska služba 46.

Od kraja 2018. sve su brojniji pokušaji migranata da ilegalno prijeđu La Manche i domognu se Velike Britanije, unatoč opetovanim upozorenjima vlasti da je put opasan zbog gustog prometa, jakih struja i ledenog mora. Na tom putu poginulo je najmanje 30 ljudi, a četvero je nestalo u 2021., pokazuju podatci pomorske policije. U siječnju je u moru izgubio život azilant kojemu je prijetila deportacija.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.