2 min. čitanja

U Splitu od ponedjeljka nova regulacija prometa koja će trajati godinu dana

U Splitu od ponedjeljka nova regulacija prometa koja će trajati godinu dana
Foto: Boris Kačan

SPLIT – Zbog izvođenja radova na izgradnji 1.faze Tehnološkog parka Dračevac, od ponedjeljka, 7. ožujka uspostavlja se privremena prometna regulacija u krugu kompleksa bivše vojarne koja će trajati do lipnja sljedeće godine, priopćili su iz Grada Splita.

Prva faza privremene regulacije prometa odnosi se na regulaciju tijekom rušenja zgrada sa zapadne i sjeverozapadne strane parkinga, a druga na regulaciju tijekom građenja.

Foto: Karta nove prometne regulacije/ Grad Split

U obje faze privremene regulacije prometa zauzima se dio traka pristupne ceste sa sjeverne strane zahvata prema ulazu u gradilište u širini od oko 2 metra, tako da za prometovanje vozila gradilišta ostane 3,5 m širine slobodnog prometnog profila. U drugoj fazi privremene regulacije prometa otvara se dodatni prilaz u funkciji izlaza s parkirališta na sjeverozapadnom dijelu uz zgrade koje su srušene.

Režim prometovanja vozila na parkingu ostaje isti uz povećanje opreza i smanjenje brzine najavljenih privremenom prometnom signalizacijom. Tijekom radova doći će do preraspodjele parkirališnih mjesta s obzirom na zahvat gradilišta pa iz grada posebno mole djelatnike i posjetitelje Općinskog suda i nedjeljnog Sajma automobila da vode računa o novom prometnom režimu.

Foto: Izgled Tehnološkog parka Split-Dračevac

Projekti Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split – Dračevac i Razvoj zone Dračevac – Tehnološki park Split – Dračevac, financiraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj Projekta čije je trajanje od prosinaca 2020./siječnja 2021. do prosinca 2023. je Grad Split. Ukupna vrijednost projekta iznosi 164.754.315,70 kuna, od čega bespovratna sredstva EU iznose 105.074.234,69 kuna.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.