1 min. čitanja

VIDEO Kad se divlja životinja ponaša kao kućni ljubimac

VIDEO Kad se divlja životinja ponaša kao kućni ljubimac
Foto: Pixabay

Bijeli kitovi poznatiji kao beluge spadaju u izrazito društvene životinje koje uglavnom žive u obiteljskim skupinama. Dobroćudni su i većinom obitavaju u polarnim i subpolarnim morima sjeverne Zemljine polutke. Nije rijetkost da su skloni bliskim interakcijama s ljudima, a u nekim situacijama pokazali su se kao pravi razigrani društvenjaci.

Kolika je vjerojatnost da ćete naletjeti na divlju morsku životinju i s njom uspostaviti komunikaciju kakvu očekujete primjerice samo od vlastitog kućnog ljubimca? Upravo to se dogodilo ekipi južnoafričkih navijača ragbija, koji su plovili područjem Sjevernog pola.

Jedan od putnika bacio je loptu zainteresiranoj životinji, koja je na iznenađenje svih prisutnih otplivala po loptu i istu vratila putniku iz plovila. Snimka je nastala prije gotovo 3 godine, no još uvijek izaziva veliko strahopoštovanje prema ovim prekrasnim bićima.

Nešto slično doživjela je jedna djevojka na obali norveškog Hammerfesta. Kako je opisala za portal The Dodo, ona i društvo planirali su krenuti u potragu za jedinkom beluge, koja se nekoliko tjedana prije toga pojavila u blizini Hammerfesta s remenom oko trupa, što je odmah izazvalo sumnju da je životinja bila obučavana za rusku mornaricu te da je pobjegla.

Želeći vidjeti životinju izbliza, spustili su se na obalu u nadi da će im beluga sam prići. Tako se i dogodilo, no onda je uslijedilo nešto nevjerojatno. Uostalom, pogledajte sami.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.