1 min. čitanja

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Varivo od poriluka i orza

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Varivo od poriluka i orza
Foto: Katija Guljelmović

Uvijek se rado vraćamo  ričetama  “na ožicu”. Ovo jelo se u mojoj obitelji često spravljalo u korizmi, pa evo prigode da obogatite vaše kulinarske trpeze.

Ukoliko ste ipak veći pobornik kobasica ili pancete, slobodno ih ubacite u teću i dobit ćete jelo po vasoj želji.

Jelo je izdašno, pristupačno cijenom, i treba vam svega 40-ak minuta za spraviti.

Potrebno vam je :

Poriluk

Mrkva

Korjen selena

Orzo

Pica česna

Bijelo vino

Konserva

Sušene pomadore ili ožica, dvije soja umaka po želji

Maslinovo ulje

Sol, papar

Temeljac od povrća

Foto: Katija Guljelmović

Orzo pokišati u mlaku vodu cca dvije ure. Poriluk narezati i zapržiti na maslinovom ulju zajedno sa dvije pice česna te dodat mrkvu, selen i vino. Kad požuti dodati konservu i soja umak.

Kuhati dok izvri vino,nakon 10 minuta dodati orzo te podliti povrtnim temeljcem. Pred kraj začiniti i po želji možemo posuti sjemenkama buće ili suncokreta.

Katija Guljelmović

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.