Uvijek se rado vraćamo ričetama “na ožicu”. Ovo jelo se u mojoj obitelji često spravljalo u korizmi, pa evo prigode da obogatite vaše kulinarske trpeze.
Ukoliko ste ipak veći pobornik kobasica ili pancete, slobodno ih ubacite u teću i dobit ćete jelo po vasoj želji.
Jelo je izdašno, pristupačno cijenom, i treba vam svega 40-ak minuta za spraviti.
Potrebno vam je :
Poriluk
Mrkva
Korjen selena
Orzo
Pica česna
Bijelo vino
Konserva
Sušene pomadore ili ožica, dvije soja umaka po želji
Maslinovo ulje
Sol, papar
Temeljac od povrća
Orzo pokišati u mlaku vodu cca dvije ure. Poriluk narezati i zapržiti na maslinovom ulju zajedno sa dvije pice česna te dodat mrkvu, selen i vino. Kad požuti dodati konservu i soja umak.
Kuhati dok izvri vino,nakon 10 minuta dodati orzo te podliti povrtnim temeljcem. Pred kraj začiniti i po želji možemo posuti sjemenkama buće ili suncokreta.
Katija Guljelmović
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev