1 min. čitanja

Sindikat pomoraca Jadrolinije za četvrtak najavljuje prosvjed u Zadru

Sindikat pomoraca Jadrolinije za četvrtak najavljuje prosvjed u Zadru
Foto: Morski HR

ZADAR – Nezadovoljni stanjem u Jadroliniji, Strukovni sindikat pomoraca Jadrolinije najavio je prosvjed za četvrtak, 10. ožujka u 9:00 sati u Luci Gaženica u Zadru.

U otvorenom pismu koje su uputili predsjedniku Skupštine društva Jadrolinije, ministru Olegu Butkoviću, zatim predsjedniku Nadzornog odbora Jadrolinije, Damiru Zecu, predstavnicima SPH i NSPPBH te pomorcima i radnicima Jadrolnije, ističu kako je više razloga za prosvjed, a na koje su, kažu, upozorili više puta.

Podsjećaju na zahtjeve koje su predali nadležnim osobama još 7. siječnja ove godine, a u kojima su izrijekom tražili hitnu smjenu predsjednika Uprave društva Jadrolinije. Također navode kako je nakon toga održan sastanak 17. siječnja, nakon kojeg se apsolutno ništa nije dogodilo. Otezalo se s donošenjem Nacionalnog kolektivnog ugovora kao i sa novim izračunom plaća pomoraca Jadrolinije.

– U međuvremenu poštovana gospodo, rukovodeći kadar, bez konzultiranja sa zapovjednim kadrom, bez konzultiranja sa socijalnim partnerima, bez konzultiranja sa Radničkim vijećem, a prema našim saznanjima, sa ovom odlukom nije upoznat ni časnik sigurnosti, smanjuje broj posade na jednoj od brzobrodskih linija (Zadar-Preko-Zadar) pod krinkom, da će se na taj način, uspješno natjecati sa konkurencijom, na skoro nadolazećim natječajima. Naravno da sa ovim zapravo skreću pozornost, sa najbitnije činjenice, a to je, da nisu u stanju, obnoviti flotu – stoji u otvorenom pismu Izvršnog odbora SSPJ-a.

Ističu i kako pomorcima Jadrolinije, ukrcanima na trajekt Supetar, nisu isplaćeni prekovremeni sati, za rad u remontnom brodogradilištu, a što je uredno potpisano od zapovjednika i inspektora broda.

Zbog svega navedenog, pomorci Jadrolinije u četvrtak će u prosvjed koji organiziraju u zadarskoj luci Gaženica, a hoće li isti uroditi plodom, tek ćemo vidjeti.

J.K.

Sindikat poslao otvoreno pismo Vladi – Traže hitnu smjenu predsjednika Uprave Jadrolinije
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.