1 min. čitanja

Parkovi u Gružu i na Batali dobili neobične eksponate

Parkovi u Gružu i na Batali dobili neobične eksponate
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Dječji parkovi u Gružu i na Batali opremljeni su novim, znanstvenim eksponatima u sklopu EU projekta WONDER, koji ima za cilj unaprijediti postojeću te razviti dodatnu infrastrukturu za zabavno – edukativno – rekreacijske potrebe djece iz Dubrovnika kao i malih turista.

Projekt provodi Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, a no, između ostalog, uključujeo postavljanje posebne opreme Znanstvenog parka, uz koju će se poboljšati atraktivnost ponude namijenjene djeci i obiteljima.

Tako su u parku Luja Šoletića u Gružu postavljeni interaktivni eksponati Prugasto ogledalo, Crtić vrtić i Tekući pitagora, dok su u parku Nevinih žrtava rata na Batali postavljeni Glazbena ograda, Živi dimnjak i Zvučna zrcala, uz objašnjenja na koji način funkcioniraju.

Foto: Grad Dubrovnik
Foto: Grad Dubrovnik
Foto: Grad Dubrovnik

Projekt WONDER, kojem je krilatica “Child friendly destinations”, podržava nove turističke ponude usmjerene djeci i obiteljima kroz stvaranje mreže turističkih gradova prilagođenih mališanima. Financiran je europskim sredstvima iz programa INTERREG V-B Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014. – 2020.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.