1 min. čitanja

Lopovi na riječkom području masovno čupaju katalizatore s vozila – Trojica uhvaćena

Lopovi na riječkom području masovno čupaju katalizatore s vozila – Trojica uhvaćena
Foto: Google Street View / Facebook / Screenshot

RIJEKA – Policijski službenici Službe Općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko – goranske u suradnji s policijskim službenicima I. i II. policijske postaje Rijeke proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 24 i 29 godine zbog sumnje u počinjenje 11 kaznenih djela krađa.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 24-godišnji osumnjičenik od srpnja  do studenoga prošle godine u užem centru Rijeke, zatim na Krnjevu, Zametu, i Srdočima te na širem bakarskom području, sa središnjeg dijela ispušnog sustava vozila otuđio šest katalitičkih pretvarača  tzv. katalizatora. Također, s još dvojicom osumnjičenika od studenoga prošle godine do siječnja ove godine na području Rijeke otuđili su još šest katalizatora.

Osim toga ožujku ove godine, drugi osumnjičeni  24-godišnjak je na području Zagreba pokušao napraviti istovjetno kazneno djelo.

Katalizatore su u najvećem broju otuđili s osobnih vozila marki Volkswagen, ali i s vozila marki Škoda, Opel, Seat i Fiat u vlasništvu hrvatskih državljana. Materijalna šteta počinjenim kaznenim djelima cijeni se na oko 23 500 kuna.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Karlovcu u suradnji s policijskim službenicima PU karlovačke, na području njihove nadležnosti obavljene su pretrage doma i drugih prostorija osumnjičenih i jednog vozila.

Spomenuta trojica hrvatskih državljana sumnjiče se za počinjenje navedenih kaznenih djela te su predani pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, izvijestila je riječka policija.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.