1 min. čitanja

VIDEO Eksplodirao tanker pun nafte! Jedan član posade poginuo, više ozlijeđenih

VIDEO Eksplodirao tanker pun nafte! Jedan član posade poginuo, više ozlijeđenih
Foto: Fire and Rescue Thailand/Facebook

Teška nesreća dogodila se jučer ujutro u blizini Bangkoka. Na pristaništu je eksplodirao tanker pri čemu je jedan član posade poginuo, drugi je teže, a njih nekoliko je lakše ozlijeđeno. Sve su snimile i nadzorne kamere, a eksplozija je bila toliko snažna da je oštetila obližnje kuće.

Prema riječima jednog od preživjelih članova posade, brod Smooth Sea 2 bio je natovaren s 1,8 milijuna litara benzenskog plina i s oko 1,3 milijuna litara dizela. Brod je taman bio spreman za polazak kada je posada primjetila požar na desnoj strani broda, nedugo nakon čega je došlo i do serije eksplozija.

Na mjesto događaja poslana je Kraljevska tajlandska mornarica, koja u svega pola sata stavlja požar pod kontrolu. Nažalost, na brodu su pronađeni ostaci tijela jednog od člana posade, a dok je nekoliko drugih članova posade lakše ozlijeđeno.

Lokalna policija istražuje uzrok nesreće, a u međuvremenu se pojavila informacija kako je netko namjerno ometao hidraulički sustav na cisterni što je izazvalo požar i eksplozije. Do onečišćenja okoliša zasad nije došlo.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.