2 min. čitanja

Direktorica HTZ-a u Londonu pronašla Dubrovnik i Hrvatsku u britanskom The Timesu

Direktorica HTZ-a u Londonu pronašla Dubrovnik i Hrvatsku u britanskom The Timesu
Foto: Screenshot / The Times

Da direktori HTZ-a i njihovih predstavništava diljem svijeta vole listati strane časopise u potrazi za ključnim hrvatskim toponimima, više nije nikakva tajna. Svako svoje otkriće tako prezentiraju široj javnosti, pa je tako i ovaj put učinila Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Da su Britanci vrlo zainteresirani za putovanja u ovoj godini može se zaključiti i po velikom broju medijskih objava i emisija koje su posvećene turističkim temama, a jedne od popularnijih destinacija koje se često spominju u britanskom medijskom prostoru su Hrvatska i Dubrovnik – izvijestila je Darija Reić,

Tako je britanski The Times objavio detaljnu reportažu novinara Jamesa Stewarta, koji je prikazao raznovrsnost Hrvatske kroz odabir 21 aktivnosti u 21 destinaciji širom zemlje. U objavi se ističe bogatstvo hrvatske kulturne i povijesne baštine, eno-gastronomija, prirodne ljepote te luksuzna ponuda dostojna očekivanjima i najzahtjevnijih posjetitelja. Među brojnim destinacijama i aktivnostima ističe se opis Hvara kao jedinstvenog spoja francuske rivijere i Mediteranskog blještavila, unutrašnjost Istre opisana je kao idealna destinacija za gurmane, bogatstvo netaknute prirode otoka Brača, Pašmana, Kornata i Murtera prate prekrasne fotografije, a prikazana je i hrvatska kontinentalna ponuda te još mnogo toga.

Tu su i dvije opsežne reportaže novinarke Mary Novakovich, koja je pisala o posebnostima Dubrovnika i najboljih dubrovačkih hotela. Novakovich je višestruko nagrađivana novinarka te specijalizirana poznavateljica Hrvatske, koja često ističe da Dubrovnik predstavlja jedinstveni spoj city break i beach holiday destinacije obogaćene kulturnim i povijesnim sadržajima.

Uz sam grad Dubrovnik, novinarka je predstavila i raznovrsnost te potencijale Dubrovačko-neretvanske županije u segmentu aktivnog turizma, pritom ističući područja od Konavla do brežuljaka iznad Dubrovnika, a koja su prikazana kao idealna za siguran boravak u dosluhu s netaknutom prirodom. Uz detaljan osvrt na destinacije i sadržaje, drugi članak Novakovich ističe raskoš i eleganciju dubrovačkih hotela, kao i ukupnu luksuznu ponudu koja je dodatno diversificirana vilama, kvalitetnim apartmanima i B&B smještajem, što Dubrovnik čini dostupnim svakom posjetitelju.

Dodajmo kako su Times izdanja iznimno popularna među Britancima s dosegom od oko 16 milijuna online posjetitelja kvartalno.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.