1 min. čitanja

Šibenik dobiva jedinstvenu zonu sporta i rekreacije

Šibenik dobiva jedinstvenu zonu sporta i rekreacije
Foto: Prezentacija projekta/Grad Šibenik

ŠIBENIK – Prostor nekadašnje šibenske vojarne Jamnjak u budućnosti bi trebao postati jedinstvena sportsko-rekreacijska zona. Riječ je o projektu izgradnje modernog sportskog centra na prostoru bivše vojarne gdje će se Šibenčanima osigurati odgovarajuća infrastruktura za rekreativno vježbanje, kao i profesionalno bavljenje sportom.

– Projekt Jamnjak sportska je budućnost Šibenika gdje će se zasigurno stvarati novi vrhunski sportaši, ali i mjesto na kojem će svi naši sugrađani moći kvalitetno i zdravo provoditi svoje slobodno vrijeme. Nekadašnju vojarnu pretvorit ćemo u sportski centar, a vjerujemo da će biti najbolji i najsuvremeniji u Dalmaciji, možda i u cijeloj Hrvatskoj – izjavio je prilikom današanjeg predstavljanja projekta šibenski gradonačelnik Željko Burić, dodavši da će Jamnjak riješiti i problem malih sportova koji će na jednom mjestu dobiti vrhunske uvjete za rad.

Prema idejnom rješenju, u centru na Jamnjaku predviđena je gradnja i rekonstrukcija objekata za razne sportove poput multifunkcionalne i gimnastičke dvorane, trim staze, dvorane za boks i kick boks, atletske staze, dvorane za stolni tenis, kuglane, dvorane za squash te zone sportskih terena. Uz te sadržaje izgradit će se i dječje igralište te poligon, ugostiteljski objekti, garderoba, relax i sauna, zgrada uprave, recepcija i info punkt.

– Sveukupna površina zone Jamnjak je 190.378 metara kvadratnih, a unutar obuhvata se nalaze građevine čija je ukupna površina 2.393 metra četvorna. Dio građevina je u očuvanom stanju i pogodna za rekonstrukciju, dok će se preostale rušiti te će se na njihovom mjestu graditi zamjenske građevine – objasnila je autorica projekta Iva Čogelja Juras.

Idejni projekt osmišljen je tako da se u budućnosti može financirati u različitim fazama i iz različitih izvora, a primarno se planira aplicirati na sredstva EU fondova.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.