1 min. čitanja

TEŠKA NOĆ ZA VATROGASCE Cjelonoćna borba s vatrenom stihijom: “Ledile su nam se cijevi”

TEŠKA NOĆ ZA VATROGASCE Cjelonoćna borba s vatrenom stihijom: “Ledile su nam se cijevi”
Foto: DD

OMIŠ – Tri dana vatrogasci bore s vatrenom stihijom koja se proširila iznad Starog sela (Jesenice), javlja Dalmacija danas.  U noći na subotu zapuhala je umjerena bura s pokojim jakim udarom što je bilo dovoljno da ponovno rasplamsa vatru.

Podsjetimo, tijekom noći na intervenciji su aktivno sudjelovali u gašenju vatrogasci s OPZ Omiš, Makarska, Solin, Split, Kaštela s ukupno 30 vozila i 100 vatrogasaca.

Pomoć zračnih snaga uvelike pomaže iznemoglim vatrogascima

Osim zemaljskih snaga, vatrogascima pomažu i zračne snage. Na požarištu je Air traktor i kanader. Pomoć zračnih snaga uvelike pomaže iznemoglim vatrogascima koji se bore sa stihijom na vrlo nepristupačnom terenu.

Foto: DD

Noć je bila vrlo nezahvalna i hladna. Temperatura je bila ispod nule

Protekle noći puhala je bura, daljnji vjetar je ‘okrenuo’ na jugozapad što je uvjetovalo dodatno širenje vatre sa sjeverne strane brda. No, u poslijepodnevnim satima došlo je do slabljenja vjetra, onda je i napredovanje vatrene fronte znatno usporeno, i to je povoljna okolnost za vatrogasce u ovim trenucima.

Kako se doznaje iz razgovora s vatrogascima, noć je bila vrlo nezahvalna i hladna. Temperatura je bila ispod nule i dodatna otežavajuća okolnost je bila što su im se ledile vatrogasne cijevi, piše Dalmacija danas.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.