1 min. čitanja

U srijedu počinje 26. međunarodni festival gastronomije GAST

U srijedu počinje 26. međunarodni festival gastronomije GAST
Foto: Pixabay

SPLIT – Nakon dvije pandemijske godine i pauze u Splitu ovu srijedu počinje Međunarodni sajam GAST, i to u svom 26. izdanju.

Poznato okupljalište ljubitelja dobrog zalogaja i održivog ugostiteljstva ove će godine okupiti više od 600 izlagača, suizlagača i brendova, a pripremljen je i bogati program, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

– Bogat je raspored stručnih konferencija, uz vrhunski program u sklopu osam specijaliziranih sajmova, i, ono što je važno, GAST je događaj gdje mnogi poslodavci u turizmu mogu rješavati dugogodišnji problem s manjkom radne snage u sezoni. Naime, sajmu ćemo promovirati ugostiteljska zanimanja, prezentirati rad konobara, kuhara, sommeliera, pizza-majstora i barmena – izjavila je direktorica sajma Sanja Vuković Veić.

Foto: Grad Split

Ovaj sajam dobar je uvod u predstojeću turističku sezonu, za koju u splitskoj gradskoj upravi vjeruju da neće podbaciti s obzirom na ratna događanja u Ukrajini.

– Sajam GAST pravo je mjesto za prezentaciju svega onoga što splitski i hrvatski turizam mogu ponuditi. GAST ne samo da označava početak turističke sezone, nego prezentira i spremnost te stručnost svih turističkih subjekata za samu sezonu za koju se nadam da će biti vrlo dobra. Također, na manje važno, GAST je događaj koji nam produžava trajanje turističke sezone tijekom kalendarske godine – poručio je zamjenik splitskog gradonačelnika Antonio Kuzmanić.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Ministarstava poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva turizma i sporta, kao i Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Turističkih zajednica SDŽ i grada Splita.

Međunarodni sajam GAST 2022. godine održava se od 16. do 19. ožujka.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.