1 min. čitanja

Praznik cvijeća ponovno u Splitu

Praznik cvijeća ponovno u Splitu
Foto: Pixabay/Ilustracija

SPLIT – Nakon dvije godine stanke, tradicionalna gradska manifestacija Praznik cvijeća vraća se u novom terminu – kao najava proljeća i nadolazeće turističke sezone. Manifestacija će se održati od 21. do 27. ožujka na dvije lokacije s više različitih tematskih programa.

Osim tradicionalne lokacije u Dioklecijanovim podrumima, 45. po redu Praznik cvijeća ove se godine širi i na prostor Rive gdje će se odvijati prigodna prodaja cvijeća koja ima i humanitarni karakter. Naime, ondje će proizvođači cvijeća s područja Siska, Gline, Petrinje i Topuskog prodavati cvijeće i sadnice pa Splićani imaju priliku kupnjom sadnica izravno pomoći proizvođačima cvijeća s potresom pogođenih područja.

Na Rivi će se također održati i „handmade“ sajam koji se priprema u suradnji s tvrtkom Žnjan d.o.o. i gdje će sudjelovati OPG-ovi, domaće radinosti, pčelari i proizvođači meda, proizvođači prirodne kozmetike na bazi cvijeća i ljekovitog bilja.

Manifestacija je međunarodnog karaktera, a u sklopu brojnih događanja održat će se i prezentacija za cvjećare te prvi puta i Forum cvjećara Hrvatske obrtničke komore.

Organizacija manifestacije je u rukama Udruženje obrtnika Split, u suorganizaciji s gradskim tvrtkama Žnjan d.o.o. i Parkovi i nasadi Split, a pod pokroviteljstvom Grada Splita, Turističke zajednice Splita i Muzeja grada Splita.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

U srijedu počinje 26. međunarodni festival gastronomije GAST
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.