1 min. čitanja

Šef NATO-a demantirao Banožića i Plenkovića: “Letjelica nije bila naoružana”

Šef NATO-a demantirao Banožića i Plenkovića: “Letjelica nije bila naoružana”
Foto: NATO

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg obratio se medijima uoči sutrašnjeg izvanrednog sastanka ministara obrane članica Saveza oko ruske invazije na Ukrajine.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg najavio je da će na sutrašnjem sastanku ministara obrane biti riječi o jačanju prisutnosti NATO vojnika i opreme u istočnom dijelu saveza, što ukljujučuje i jačanje protuzračne i proturaketne obrane.

– NATO-ova osnovna odgovornost je štititi i braniti NATO saveznike. Napad na jednog saveznika potaknut će odgovor čitavog saveza. Kad vidimo povećanje vojnih aktivnosti u našem susjedstvu, uvijek postoji rizik incidenata i nesreća. Moramo učiniti sve napore da spriječimo incidente te da, ako se oni i dogode, ne izmaknu kontroli – rekao je Stoltenberg, odgovarajući na pitanje novinarke CNN-a što će se dogoditi ako ruske rakete počnu padati na teritorij NATO saveznica.

Na pitanje o upadu sovjetskih dronova na područje Hrvatske i Rumunjske te kako Savez reagira na takve stvari, Stoltenberg je rekao da povećavaju nadzor nad zračnim prostorom NATO-a, pa poručio:

– Indicije koje imamo zasada o padu drona u Zagrebu govore da to nije bio naoružan dron i oružani napad. To nije bila naoružana letjelica – kazao je Jens Stoltenberg.

Time je šef NATO-a demantirao dosadašnje tvrdnje premijera Andreja Plenkovića i Marija Banožića da je u dronu bio eksploziv.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Banožić: “To nije bila izviđačka letjelica, na njoj smo pronašli dijelove aviobombe!”
Izvor iz MORH-a: Bomba u letjelici težine do 120 kg, eksplodirala ispod zemlje
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.