1 min. čitanja

VIDEO Nasukao se luksuzni kruzer s više od 3 tisuće putnika

VIDEO Nasukao se luksuzni kruzer s više od 3 tisuće putnika
Foto: Twitter

Kruzer Norwegian Cruise Linea Norwegian Escape od 165.000 bruto tona nasukao se jučer poslijepodne prilikom isplovljavanja iz luke Puerto Plata u Dominikanskoj Republici. Na svu sreću nitko nije ozlijeđen, a brod je uspješno odsukan tijekom noći.

Norveška kompanija oglasila se priopćenjem u kojem ističu da nitko od putnika i posade nije ozlijeđen te da brod nije pretrpio nikakvu štetu. Više od 300 metara dug kruzer isplovio je 12. ožujka iz Port Canaverala na sedmodnevno krstarenje Karibima.

Puerto Plata bila je prva luka u koju je pristao. No prilikom isplovljavanja došlo je do nasukavanja, navodno zbog jakog vjetra. Prema izjavama putnika, osjetio se tup udarac nakon čega se brod nagnuo na lijevu stranu, piše The Martime Executive.

Na mjesto događaja stigla su dva tegljača koja su kasno noćas uspješno odsukala brod.

Norwegian Escape izgrađen je 2015. godine, a može prevoziti ukupno 4.266 putnika i 1.733 člana posade. Nasukavanje dolazi u trenutku kada Dominikanska Republika bilježi porast broja putnika s kruzera. Prema novinama El Atlantico, samo tijekom prošlog tjedna dvije luke u zemlji posjetilo je 11.700 putnika na ukupno sedam kruzera, što je novi vrhunac za zimsku sezonu. Računajući članove posade, Dominikansku Republiku prošli je tjedan posjetlo više od 18.600 stranaca s kruzera.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.