1 min. čitanja

Počela obnova ribarnice na rovinjskoj tržnici

Počela obnova ribarnice na rovinjskoj tržnici
Foto: Pixabay

ROVINJ – Radovi na uređenju rovinjske gradske tržnice započeli su početkom mjeseca, a osim uređenja postojećeg objekta, planirana je i nabava nove opreme. Novi izgled dobit će i ribarnica.

Prvi dio projekta kojeg provodi Komunalni Servis predviđa zamjenu postojećeg partera duž ribarnice između prodajnih stolova novim kamenim oblogama te ugradnjom odvodnih rešetki koje će sprječavati nakupljanje vode po parteru, čime će se povećati sigurnost za posjetitelje ribarnice, priopćili su iz gradske uprave.

Drugi dio projekta odnosi se na nabavu opreme, odnosno na zamjenu drvene stolarije (prozora i vrata), zamjenu zračnih zavjesa, rashladnih ormara za ribu za potrebe ugovornih korisnika, visokotlačnog perača, ledomata, viseće digitalne vage, PVC podnica u vidu protukliznih podloga za ugovorne korisnike, UV sterilizatore noževa, slavine, inox kolica za transport ribe, te pleksi zaštite za stolove.

Riječ je o projektu vrijednom 519.387,04 kuna bez PDV-a, koji je financiran u 100% iznosu (85% doprinos EU sredstava, 15% doprinos Republike Hrvatske) putem FLAG Natječaja u okviru Mjere 3.4.2. Ulaganje u malu infrastrukturu u području ribarstva i akvakulture u okviru provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a ”Istarska batana”.

Radovi bi trebali biti gotovi tijekom idućeg mjeseca, dok je planirani rok za nabavu nove opreme rujan 2022. godina.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.