2 min. čitanja

HDZ-ov Vice Mihanović: “Pokušavaju opstruirati projekt splitske luke u koju bi bilo izmješteno 50 tisuća kamiona i vozila”

HDZ-ov Vice Mihanović: “Pokušavaju opstruirati projekt splitske luke u koju bi bilo izmješteno 50 tisuća kamiona i vozila”
Foto: Facebook

SPLIT – Ravnatelj Lučke uprave Split i predsjednik tamošnjeg HDZ-a Vice Mihanović smatra da netko pokušava opstruirati projekt izgradnje luke Stinice. Tvrdi da bi realizacijom tog projekta iz centra Splita bilo izmješteno oko 50.000 vozila i kamiona.

“Isti akteri i sličan koncept opstrukcije projekta Stinice događa se danas, kao što su pokušavali opstruirati Istočnu obalu prije početka izgradnje, a isto očekujem i kada krenemo u realizaciju novog međunarodnog putničkog terminala vrijednog 52 milijuna kuna sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Uvijek je prisutno traženje načina kako da se nešto ne napravi uz javljanje naknadne pameti, a svima nam je na ponos kad se realizira jedan projekt poput Istočne obale po kojoj će na današnji lijep i sunčan dan s guštom prošetati i staro i mlado, po novoj gradskoj šetnici koja Splitu daje dodanu vrijednost, a Grad Split je koštala 0 kn zahvaljujući EU fondovima i Vladi RH.

Isto je i sa Stinicama. Riječ je o ozbiljnom i zrelom strateškom projektu Vlade RH i EU vrijednom 334 milijuna kuna, za koji ćemo aplicirati na EU fondove te čiji radovi uskoro kreću. Njegovom realizacijom možemo odmah na Stinice prebaciti gotovo 50 000 vozila i kamiona koji prođu kroz gradsku luku na relaciji Split-Ancona, i na taj način značajno rasteretiti začepljenu gradsku luku koja će ostati za domaći i linijski promet te naše otočane. Ovakav projekt bez dileme je koristan za grad i stavit će nas uz bok sa Šibenikom, Zadrom, Rijekom te ostalim gradovima koji žurno ulažu europski novac u svoje lučko područje.

Realizacija Stinica je pred početkom, a neutemeljene (nadam se i ne zlonamjerne) kritike nas neće pokolebati. Najlakše je ne raditi i naći opravdanje te istovremeno kritizirati one koji pokušavaju nešto napraviti.

U svom mandatu realizirat ću više od milijarde kuna projekata lučke infrastrukture i svjestan sam da takva brojka neće oduševiti svakoga, ali kad sam ulazio u ovaj posao odlučio sam se ne opterećivati zlim jezicima dok znam da radim za interes grada i građana. A projekte koje smo realizirali i koje ćemo realizirati građani su već itekako prepoznali – to su svakako Istočna obala i ribarska luka Brižine, a jednako uspješno ćemo realizirati i Resnik, međunarodni putnički terminal i Stinice te rekonstrukciju i proširenje gata Sv.Petra.

Dok je tako nastavit ću i dalje osluškivati potrebe građana i truditi se dati maksimum u okviru svojih mogućnosti!”, poručio je Vice Mihanović.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U Splitu niče nova teretna luka u koju će moći pristati i kruzeri
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.