2 min. čitanja

Hrvatska turistička zajednica traži direktore predstavništava u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Švedskoj i Kini

Hrvatska turistička zajednica traži direktore predstavništava u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Švedskoj i Kini
Foto: Pexels

Hrvatska turistička zajednica objavila je Natječaj za izbor i imenovanje direktora predstavništava (m/ž) u inozemstvu na šest tržišta, a među kojima su tržište Austrije sa sjedištem u Beču, Češke sa sjedištem u Pragu, Mađarske sa sjedištem u Budimpešti, Slovenije sa sjedištem u Ljubljani, Švedske sa sjedištem u Stockholmu te Kine sa sjedištem u Šangaju. Prijave na natječaj, koji je objavljen na mrežnim stranicama HTZ-a, zaprimaju se do 5. travnja 2022.

– Predstavništva imaju vrlo važnu ulogu u promociji naše zemlje kao turističke destinacije, a ključna su i za održavanje kontakata s najvažnijim inozemnim partnerima. U okolnostima pandemije, koja je nažalost i dalje prisutna, a sada i u okolnostima nemilih događaja u Ukrajini, njihova uloga postaje još značajnija. Unatoč brojnim izazovima naš cilj u ovoj godini ostaje isti, a to je pozicioniranje Hrvatske kao sigurne, kvalitetne i dobro pripremljene destinacije – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić nadodavši kako će se novi direktori odabrati na mandatno razdoblje od četiri godine.

Dodajmo kako su pojedini uredi zaduženi i za druga tržišta pa je tako primjerice ured u Beču nadležan i za tržište Švicarske (uz iznimku kantona Ticino), ured u Pragu nadležan je za tržište Slovačke, dok je ured u Stockholmu nadležan i za tržišta Danske, Norveške, Finske te Litve, Latvije i Estonije.

Neki od uvjeta za prijavu na natječaj su najmanje četiri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu ili marketinga u turizmu, odnosno najmanje šest godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima, znanje jednog i poznavanje još jednog stranog jezika ili jezika turističkog tržišta za koje je predstavništvo nadležno, poznavanje turističkog tržišta za koje je predstavništvo nadležno i dr., a prilikom prijave kandidati moraju priložiti i prijedlog četverogodišnjeg plana aktivnosti predstavništva.

– Očekujemo da će se na natječaj javiti kvalitetni profesionalci s kreativnim i zanimljivim prijedlozima programa rada. Vjerujemo kako će broj prijava biti velik jer veća konkurencija podrazumijeva izbor najstručnije i najkompetentnije osobe što svakako priželjkujemo. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane kandidate da se prijave na natječaj te da svojim znanjem, iskustvom, vještinama i kontaktima daju snažan doprinos timu Hrvatske turističke zajednice i promociji Hrvatske diljem svijeta – zaključio je Staničić.

Turističko vijeće HTZ-a, koje će donijeti konačnu odluku o odabiru i imenovanju direktora, za potrebe provedbe natječaja oformilo je Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih kandidatura, a koje će po isteku roka za prijavu na natječaj evaluirati pristigle prijave i provesti intervjue s odabranim kandidatima.

Direktori predstavništava Hrvatske turističke zajednice po svijetu, u posljednje vrijeme javnosti su najpoznatiji po listanju stranih časopisa u kojima traže Hrvatsku ili hrvatske toponime, nakon čega oduševljeno o tome izvještavaju javnost. Vidite li se na takvoj direktorskoj poziciji, ovo je idealan posao za vas.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Direktorica HTZ-a u Londonu pronašla Dubrovnik i Hrvatsku u britanskom The Timesu
HTZ lista strane novine, pa računa: “Potražnja Amerikanaca za Hrvatskom i Dubrovnikom porasla za 205 posto”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.