1 min. čitanja

DVOJICA PRIVEDENA Odbili maknuti vozila s gradilišta u luci Mrtvaška na Lošinju

DVOJICA PRIVEDENA Odbili maknuti vozila s gradilišta u luci Mrtvaška na Lošinju
Foto: Facebook

MALI LOŠINJ – Policija je u luci Mrtvaška na Lošinju sinoć privela dvojicu hrvatskih državljana te protiv njih podnijela optužne prijedloge zbog remećenja javnog reda i mira pri premještanju vozila na parkiralište izvan gradilišta, doznaje se od policije.

Policijski službenici su nakon poziva na intervenciju u luci Mrtvaškoj zatekli više osoba. Privedena su dvojica, protiv kojih su podneseni optužni prijedlozi te su im izrečene mjere opreza i zabrane približavanja luci Mrtvaškoj i odgovornoj osobi Lučke uprave na rok od osam dana s prijedlogom za produženje mjera od mjerodavnog suda, prenosi Index.

Građanima koji nisu imali osobnu iskaznicu ili su je odbili dati policiji na uvid izdani su prekršajni nalozi.

Lošinjani nisu htjeli premjestiti svoja vozila

Iz Županijske lučke uprave u Malom Lošinju navode da se mještani Ilovika nisu odazvali na poziv da premjeste vozila iz luke Mrtvaške kako bi se nastavili radovi na njezinoj dogradnji.

Zato su, ističu, uz asistenciju policije i pauka počeli premještati vozila na parkiralište izvan gradilišta, ali to su spriječili mještani Ilovika.

Mjesni odbor: Htjeli su nam onemogućiti pristup molu

Iz Lučke uprave ističu da će izmjenama projekta dogradnje luke Mrtvaške mještanima biti omogućeno da brodicama pristaju tijekom radova, ali državna brodska veza iz te luke ne može prometovati, nego su osigurane brodske veze od Ilovika do Malog Lošinja.

Iz Mjesnog odbora Ilovika pak tvrde da projekt nije izmijenjen niti je podnesen zahtjev za izmjenu građevinske dozvole. Kažu da su im sinoć htjeli onemogućiti pristup molu, uz koji vežu svoja plovila, i premjestiti parkirane automobile, a novi privremeni pristan nije izgrađen.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.