1 min. čitanja

Jahta pod sankcijama Royal Romance napustila riječku luku

Jahta pod sankcijama Royal Romance napustila riječku luku
Foto: Youtube / Screenshot

RIJEKA/TROGIR – Riječku luku napustila je jahta Royal Romance koja je zbog povezanosti s ruskim oligarsima nedavno blokirana.

Iako detalji za sada nisu službeno poznati, Novi list neslužbeno doznaje kako je jahta dobila dozvolu da napusti Rijeku i krene prema Trogiru gdje odlazi u dok.

Royal Romance dugo je vezana u riječkoj luci. Vlasnik ovog 92 metra dugog, ultraluksuznog plovila, formalno je, do ožujka prošle godine, bio ukrajinski političar i milijarder Viktor Medvedčuk, bliski Putinov prijatelj i vođa proruske opozicije u Ukrajini, koji je, prema pisanju stranih medija, najizgledniji kandidat za predsjednika marionetske vlade Ukrajine, uspije li Putin skršiti otpor Ukrajinaca. Medvedčuk je trenutno u bijegu od ukrajinskih vlasti.

O spomenutoj jahti Morski HR je pisao prije tri tjedna, kada nam je kapetan Bubica Šarić otkrio da jahta nije u vlasništvu ukrajinskog bogataša bliskog Putinu još od ožujka prošle godine, već da je prodana. Tko je novi vlasnik, Šarić nam nije htio otkriti, iako na web stranici Superyacht stoji da je Medvedčuk i dalje njezin vlasnik.

Royal Romance našla se u fokusu javnosti nakon što se u Facebook grupi Ukrajinci u Hrvatskoj počelo pozivati ljude da zapale spomenutu jahtu. Iz riječke policije odgovorili su nam da vode računa o tome da se ne uznemiruje javnost, a jesu li i što poduzeli vezano uz poziv na incident, nije nam poznato.

Hrvatska vlada je proteklog tjedna blokirala imovinu ljudi s popisa bliskih ruskom predsjedniku, a među njima se našla i ova jahta.

Royal Romance svojim dimenzijama ulazi u pet posto najvećih luksuznih jahti na svijetu, koristi se isključivo za potrebe vlasnika i njegovih gostiju, a godišnji troškovi njezinog održavanja i putovanja procjenjuju se na vrtoglavih 15 do 20 milijuna dolara, što samo po sebi govori o financijskoj moći njezinog vlasnika.

PROČITAJTE JOŠ:

Bivša jahta Putinova prijatelja na vezu u riječkoj luci, Ukrajinci zaprijetili: “Zapalite je!” – Kapetan: “Prodana je!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.