1 min. čitanja

Vlada odobrila proširenje jurisdikcije Županijskoj lučkoj upravi Dubrovnik

DUBROVNIK – Vlada je na jučerašnjoj sjednici amenovala prošlogodišnju odluku Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije kojom se prostor područja Solitudo u Dubrovniku stavlja pod ingerenciju Županijske lučke uprave Dubrovnik.

U obrazloženju stoji da se navedenom odlukom proširuje obuhvat lučkog područja luke otvorene za javni promet Gruž, na nove lučke bazene koji se u stvarnosti koriste kao lučka područja, a izvan su lučkog sustava. Sve je u skladu s Urbanističkim planom uređenja Gruškog akvatorija, prema kojem bi na području Solituda trebali biti izgrađeni komunalni vezovi za lokalno stanovništvo.

No kako je u prostornim planovima Županije na tom području predviđena sportska luka, trebalo bi se krenuti u izmjene i dopune prostornog plana kako bi se spomenuti dio prenamijenio u komunalnu lučicu.

Iz Županijske lučke uprave poručuju kako će što prije krenuti s procedurom izrade projektne dokumentacije i idejnog rješenja, te na izradu maritimnih studija na temelju čega će se procijeniti stvarna potreba za komunalnim vezovima.

Solitudo je jedna od tri lokacije na području gruškog zaljeva, gdje se predviđaju projekti koji bi trebali konačno riješiti nedostatak vezova koji godinama zadaju glavobolje tamošnjem stanovništvu.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.