1 min. čitanja

Jadran d.d. iz Crikvenice zakupio “nasukani kruzer”, hotel View u Postirama

Jadran d.d. iz Crikvenice zakupio “nasukani kruzer”, hotel View u Postirama
Foto: Instalater.com

POSTIRA – JADRAN d.d. za hotelijerstvo i turizam iz Crikvenice od četvrtka zaprima online rezervacije za Grand hotel VIEW u Postirama na Braču. Hotel će biti otvoren 1. srpnja, a do tada bi se trebao finalno urediti kako bi spreman primio prve goste. Grupacija Jadran potpisivanjem ugovora o zakupu Grand hotela View tako danas raspolaže s ukupno 2.160 ključeva u hotelskim kapacitetima te preko 1.300 parcela u kampovima, piše Dalmacija danas.

S kim su potpisali ugovor o zakupu investicije ukupne vrijednosti, kako kažu, 50 milijuna eura ne otkrivaju, ali je u javnosti iznjedreno i nedemantirano, da su vlasnici Pavao Vujnovac, Zoran Gobac, Josip Jurčević, Damir Spudić, Romeo Krešić i  Iskraemeco d.o.o.

Dio je to ambicioznog plana rasta postavljen od strane većinskih vlasnika Jadrana d.d., obveznih mirovinskih fondova PBZ Croatia Osiguranja i Erste Plavog, koji je u zadnjih par godina rezultirao akvizicijama od Umaga do Baške Vode.

– Iako je inicijalno planirano da gradnja Grand hotela View traje 3 godine, te hotel bude završen u zimu 2022., investicija će biti završena gotovo 6 mjeseci prije roka, te je upravo to razlog potpisivanja zakupa hotela od strane Jadrana do kraja ove kalendarske godine. Nadolazeće će razdoblje, stoga, obje ugovorne strane iskoristiti kako bi definirale okvire dugoročne suradnje, što je i bila glavna strateška odrednica. Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na 50 milijuna eura, a izvođač radova je Kamgrad – tvrde iz Jadrana d.d.

Nasukani kruzer

Radi se o kontroverznoj novogradnji usred mjesta čiji se stanovnici, osim ribarstva, konzerviranjem i uzgojem ribe, bave mahom obiteljskim turizmom. Upravo ovi posljednji “njurgaju” kako su Postira izgradnjom predimenzioniranog hotela, koji s pučine izgleda kao nasukani kruzer, izgubila draž tipičnog dalmatinskom malog mista pe se boje da im se zato neće vratiti dosadašnji gosti.

Branko Galić

PROČITAJTE JOŠ:

Hoće li uvođenje sankcija Rusiji utjecati na izgradnju hotela u Postirama?
Golemi hotel u Postirama grade kraljevi ruskog plina i rukometnog biznisa, s bivšim šefom SOA-e
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.